BMW X4 2023: priser och egenskaper

Om du gillar väghållningen hos X3, men den boxiga karossen är lite för enkel, kan du vända dig till den mer dynamiska brodern bmw X4 2023, som även tilltalar kräsna kunder med sin iögonfallande fastback-design. X3 och andra fyrkantiga SUV:ar erbjuder mer funktionalitet, men X4 handlar mer om stil. Det är som ett par Gucci-sneakers du bär när du går ut med hunden: blåsorna de orsakar är värda smärtan eftersom de ser jävligt bra ut. Mindre takhöjd i baksätena och mindre rymlig bagageutrymme är X4:ans största kompromisser, eftersom resten av bilen är identisk med den allmänt hyllade X3.

BMW X4 2023: priser och egenskaper

En turboladdad fyrcylindrig och fyrhjulsdrift är standard ombord, medan en turboladdad inline sexcylinder ger ännu mer körglädje som tillval. Interiören i X4 är mindre flashig, men ändå chic och hög kvalitet. Dessutom har BMW installerat många tekniska funktioner. Om stil och prestanda är lika viktiga, överväg den ännu vassare X4 M, som vi testade separat.

Vad är nytt för 2023?

Nyckellöst inträde är nu standard och geststyrning för infotainmentsystemet ingår inte längre i premiumpaketet som tillval. Annars går X4 oförändrad årsmodell 2023 .

BMW X4 2023: priser och egenskaper
BMW X4 2023: priser och egenskaper

M40i:s inline-sex turbo är imponerande, men 30i:s basfyracylindriga turbo erbjuder gott om kraft. Vi skulle välja den här modellen på grund av den bättre bränsleekonomin och boka premiumpaketet för att få bekvämligheter som uppvärmda säten och en head-up display.

BMW X4 2023: priser och egenskaper

motor, transmission och prestanda

Basmodellen BMW X4 xDrive30i drivs av en överladdad 2,0-liters fyrcylindrig motor som utvecklar 248 hk och 258 lb-ft vridmoment. På racerbanan kan denna modell sprinta till 60 km/h på respektabla 6,2 sekunder. Vill du ha lite mer prestanda är X4 M40i rätt val. Den är utrustad med en 3,0-liters turboladdad sexcylindrig motor som producerar hela 382 hk och utvecklar ett vridmoment på 365 lb-ft.

BMW X4 2023: priser och egenskaper

BMW X4 M40i accelererar från 0 till 100 km/h på bara 4,2 sekunder och motorljudet är lika imponerande som accelerationen. Startkontrollen är standard ombord. Båda versionerna har en åttastegad automatlåda som skickar kraft till alla fyra hjulen. Vilken X4 du än väljer får du en SUV som kombinerar skarp hantering med en åkkvalitet som är lätt att leva med.

✓ Du kan också kontrollera:

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

EPA uppskattar X4 xDrive30i:s bränsleekonomi till 21 mpg stadskörning och 28 mpg på motorvägen, men i våra tester observerade vi en bränsleekonomi på 33 mpg på motorvägen. X4 M40i har en uppskattad EPA-bränsleekonomi på 21 mpg city och 26 mpg på motorvägen. I praktiken har vi uppnått 28 mpg på motorvägen med den här modellen. Besök EPA:s webbplats för mer information om X4:s bränsleekonomi.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

BMW X4 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Tydlig modernitet är namnet på spelet i premiuminteriören i X4. Mittkonsolen påminner om en superhjältes sköld och överträffas av en elegant flytande pekskärm. Benutrymmet bak är 35,5 centimeter mindre än den mer pragmatiska X3 (36,4 centimeter). Du måste också kompromissa med X4 när det kommer till lastutrymmet. Den erbjuder endast 19 kubikmeter lastvolym med fullt sittplatser och 51 kubikmeter med nedfällda baksäten. X3 klarar sig betydligt bättre här, och erbjuder 29 kubikfot bakom den andra sätesraden och 63 kubikfot med de bakre sätena nedfällda.

BMW X4 2023: priser och egenskaper
BMW X4 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Basmodellen av X4 har en HD-radio och ett ljudsystem med 12 högtalare. Apple CarPlay och Android Auto är standard så att du sömlöst kan ansluta fordonet till din enhet. Ett integrerat navigationssystem kommer också som standard och infotainmentsystemet har en 12,3-tumsskärm.

BMW X4 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

BMW erbjuder en rad förarassistanssystem, men den mest imponerande tekniken är reserverad för tillvalsutrustningspaketen. För mer information om X4 krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Kollisionsvarnare med automatisk nödbromsning som standard
  • Lane Departure Warning med Lane Departure Warning som standard
  • Adaptiv farthållare tillgänglig

garanti och underhåll

X4:s garanti är utmärkt jämfört med billigare vanliga modeller, men endast genomsnittlig jämfört med sina lyxiga konkurrenter. Regelbundet underhåll är gratis. Detta är ett plus för X4.

  • 4 års eller 50 000 mil begränsad garanti
  • Drivlinans garanti är 4 år eller 50 000 miles.
  • Gratis planerat underhåll i 3 år eller 36 000 miles

Det rekommenderade försäljningspriset för BMW X4 2023 xDrive30i är 52 795/58 995 euro.

Volvo Grupp A