BMW X3 M 2023: priser och egenskaper

De BMW X3 M 2023 känns och kör mer som en sportbil än en SUV. Den raka sexcylindriga dubbelturbon levererar imponerande 473 hk och ett vridmoment på 457 Nm i standardversionen. X3 M Competition ökar dessa värden till 503 hk och 479 Nm.

BMW X3 M 2023: priser och egenskaper

De fyrröriga avgaserna bommar när du trampar på gaspedalen och överför kraften till alla fyra hjulen. Spänningssökare kommer inte bara att bli förvånade över prestandan hos X3 M, utan också av dess eleganta exteriördesign. Det finns gott om utrymme och gott om lastutrymme – båda överförda från den mer pragmatiska standard X3.

BMW X3 M 2023: priser och egenskaper

En lyxig körupplevelse står inte riktigt på menyn här, eftersom X3 M kännetecknas av en alltför stram hantering. De som letar efter en prestanda-SUV med mer komfort bör ta en titt på konkurrenter som Porsche Macan eller Mercedes-AMG GLC-klassen.

Vad är nytt för 2023?

Förändringarna av X3 M för det nya årsmodellen är mycket små. De bmw 2023 behåller formeln som har gjort X3 M så framgångsrik tidigare. Effekt- och vridmomentvärdena förblir imponerande höga, accelerationstiderna imponerande korta.

BMW X3 M 2023: priser och egenskaper
BMW X3 M 2023: priser och egenskaper

Vi vill ha extra prestanda och uppgraderade funktioner hos Competition-modellen. Den erbjuder ett glanssvart galler och spegelkåpor, ett standard sportavgassystem och svarta 21-tumshjul (istället för 20 tum på vanliga M). Inuti finns det ett tydligt ”M”-märke, tätare framsäten och merinoläder av högre kvalitet. Bland de otaliga alternativen skulle vi även välja Executive Package och M Driver’s Package. Den förstnämnda erbjuder massor av lyx som head-up-display, uppvärmd ratt, gestkontroll, panoramasoltak, parkeringshjälp och trådlös smartphone-laddning. Executive-paketet erbjuder en ökad topphastighet (177 mph istället för 155 mph) och en dag med professionell förarutbildning.

BMW X3 M 2023: priser och egenskaper

motor, transmission och prestanda

Den raka sexan på 3,0 liter med dubbel turbo är lika smidig som kraftfull. BMW-motorn trimmades av M-Performance-avdelningen för att leverera 473-503 hk och 457-479 Nm i vridmoment. Den extra kraften är reserverad för Competition-modellen som även har sportavgassystem och 21-tumshjul som standard.

BMW X3 M 2023: priser och egenskaper
BMW X3 M 2023: priser och egenskaper

Varje X3 M kommer med en åttastegad automatlåda och fyrhjulsdrift som kan skicka 100 procent av vridmomentet till bakhjulen vid behov. X3 M 2023-tävlingen vi testade var otroligt snabb och otroligt smidig för sina standarder. Den accelererade till 60 mph på 3,3 sekunder, stängde gapet mellan 50 och 70 mph på 3,1 sekunder och klarade kvartsmilen i 119 mph på 11,6 sekunder. Som jämförelse: På 3,5 sekunder är BMW M3 sportsedan något långsammare än SUV:n och når 100 km/h-strecket.

BMW X3 M 2023: priser och egenskaper
BMW X3 M 2023: priser och egenskaper

Men på kvartsmilen är M3 överlägsen X3 M. X3 M bromsar också från 70 mph på samma 146 fot som sedanen och cirkulerar vår skidpad med ett imponerande grepp på 0,97 g. X3 M kan vara för hård för de flesta att njuta av dagligen, eftersom dess hantering är mycket hård även med standard adaptiva dämpare på den mjukaste inställningen. Den tjockkantade ratten ger respektabel feedback, och styrningen hindrade oss aldrig från att njuta av de nedre gränserna för dess imponerande kapacitet.

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

X3 M med eller utan Competition-paketet sägs uppnå 14 mpg i stadskörning och 19 mpg på motorväg. Dessa värden ligger långt under konkurrenternas som 505 hk Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (17 och 23 mpg) och 469 hk Mercedes-AMG GLC63 SUV (16 och 22 mpg). I praktiken presterade dock Bimmer bättre.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

På den 75 km/h motorvägssträcka som var en del av vårt omfattande testprogram var X3 M 7 mpg (26 mpg totalt) över den lagliga gränsen. Som jämförelse klockade GLC63 SUV in på 20 mpg och Stelvio QF på 21 mpg, båda skygga för motorvägsspecifikationer med 2 mpg. För mer information om X3 M bränsleekonomi, besök EPA:s webbplats.

Interiör, komfort och lastning

X3 M 2023 delar den uppdaterade inredningsdesignen med den vanliga X3. Den fullfjädrade M-versionen har mer omfattande standardutrustning och en rad exklusiva detaljer. Dessa inkluderar ”M”-bokstäver, röda körlägesknappar på ratten och aggressivt klädda framsäten. Competition-paketet erbjuder ännu fler vadderade framsäten.

BMW X3 M 2023: priser och egenskaper

Attraktiva material i hela interiören visar att BMW värdesätter sofistikerad estetik. Utöver standardläderinteriören och de valbara accenterna i interiören erbjuder BMW en digital 12,3-tumsskärm, 14-vägs justerbara framsäten, individuellt justerbar omgivande belysning och uppvärmda framsäten. Inte tillräckligt chic än? Kunderna kan då välja finare läder och en rad premiumtillbehör som head-up display, uppvärmda baksäten, uppvärmd ratt, panoramasoltak och sidorutor bak.

BMW X3 M 2023: priser och egenskaper

Det finns gott om plats för alla passagerare och ett generöst lastutrymme. Bakom X3:s baksäte kunde vi stuva sju handbagage, eller 20 med baksätena nedfällda.Köpare av den mekaniskt liknande X4 M måste avstå en del av det utrymmet till modellens dramatiskt sluttande bakdel.

infotainment och uppkoppling

Varje X3 M är utrustad med ett 12,3-tums infotainmentsystem med pekskärm som erbjuder en mängd olika driftsalternativ. Utöver skärmens touchfunktion erbjuder BMW en fysisk volymkontroll i mittkonsolen och kontroller på ratten. I mittkonsolen finns också en vridknapp omgiven av snabbvalsknappar.

BMW X3 M 2023: priser och egenskaper

Populär standardutrustning inkluderar ett Harman/Kardon-ljudsystem med 16 högtalare, integrerad navigering, trådlös Apple CarPlay och Android bil , en WiFi-hotspot och laddningsportar i hela interiören. De som vill ha ännu mer kan lägga till geststyrning och trådlös laddning med det omfattande Executive-paketet.

säkerhet och förarassistans

Den kompakta lyxcrossovern har en hel rad förarassistanssystem som standard och en handfull tillvalsutrustning som parkeringsassistenten. För mer information om X3 M krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Varning för döda vinkeln och varning för tvärtrafik bak som standard
  • Standard enhet för spårvakansdetektering
  • Adaptiv farthållare tillgänglig

garanti och underhåll

BMW erbjuder en konkurrenskraftig begränsad garanti och en genomsnittlig skyddsplan för drivlinan jämfört med konkurrenterna i lyxsegmentet. BMW:s kostnadsfria underhållsschema är kortare än det för jaguar , men betydligt bättre än vad andra erbjuder i den här klassen.

  • Fyra års eller 50 000 mil begränsad garanti
  • Drivlinans garanti är fyra år eller 50 000 miles.
  • Gratis underhåll i tre år eller 36 000 miles

Det rekommenderade försäljningspriset för BMW X3 M 2023 Competition är 84 395 euro.

Volvo Grupp A