BMW X3 2023: priser och egenskaper

Traditionellt var sportsedaner de fordon som förkroppsligade varumärkets anda bmw bäst återspeglas. Inte så mycket längre. X3 2023 SUV invaderar sina fyradörrars bröders territorium med en tillfredsställande blandning av förfining och körglädje. Som namnet antyder är X3 crossover-motsvarigheten till den berömda 3-serien sedan, som den också delar motorerna med. Instegsmodellen drivs av en 248 hk turboladdad fyrcylindrig, medan M40i får sällskap av en 382 hk turboladdad sexcylindrig – en motor som aldrig misslyckas med att imponera på oss med sin sammetslena kraft.

BMW X3 2023: priser och egenskaper

Dess attraktiva exteriördesign ger X3 tillräckligt med tilltal för att placera den bredvid stilikoner som Genesis GV70 och den Volvo XC60 leverera. Den rymliga interiören i X3 är enkel, men utrustad med högkvalitativa material och önskvärda tekniker. Men det är X3:s lekfulla hantering som gör den så populär bland entusiastiska förare som vår personal. Det bästa av allt är att dess sportiga uppförande på väg inte förringar dess eleganta cruisingstil eller SUV-övningar.

BMW X3 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt för 2023?

Efter en liten designuppdatering förra året ser X3 2023 få förändringar. Det fjärrstyrda nyckellösa systemet är nu standardutrustning, och det valfria premiumpaketet inkluderar inte längre geststyrning för iDrive infotainmentsystem. Skyscraper Grey Metallic-lacken finns nu även tillgänglig för de fyrcylindriga modellerna av 30i.

BMW X3 2023: priser och egenskaper
BMW X3 2023: priser och egenskaper

Oavsett den exakta effekten har alla BMW-motorer en lika kraftfull och kultiverad karaktär. Medan den sexcylindriga 382 hk accelererar M40i till 100 km/h på 4,4 sekunder rekommenderar vi den lika kraftfulla fyrcylindriga till kunderna. Tillsammans med den utmärkta åttastegiga automatväxellådan säkerställer den turboladdade fyrcylindriga lätta omkörningar i stadstrafik och ekonomisk bränsleförbrukning på motorvägen. Instegsmodellen X3 sDrive30i driver bara bakhjulen. Den som bor i solbältet har inga problem med det, köpare i snöiga stater bör byta till fyrhjulsdriften xDrive30i.

BMW X3 2023: priser och egenskaper
BMW X3 2023: priser och egenskaper

motor, transmission och prestanda

Med 248 hk 2,0-liters turboladdade fyrcylindriga motorer under huven erbjuder den bakhjulsdrivna sDrive30i och den fyrhjulsdrivna xDrive30i tillräckligt med kraft för att klara nästan alla trafiksituationer bekvämt, men de är underväldigande. På vår testbana behövde xDrive 30i 6,2 sekunder för att sprinten till 100 km/h, vi testade inte en sDrive30i. Både Porsche Macan S samt Audi Q5 är snabbare i vårt test – Porschen till och med betydligt. De som letar efter en prestandaorienterad crossover är bättre betjänta av X3 M40i. Dess biffiga 3,0 liters turboladdade sexcylindriga radmotor och 382 hk ger en nästan brutal prestanda, som i testet gav en tid på 4,1 sekunder från 0 till 100 km/h.

BMW X3 2023: priser och egenskaper
BMW X3 2023: priser och egenskaper

X3 känns mer balanserad än vissa nuvarande BMW-sedaner, den är rolig att köra och kurvor bättre än väntat, även om den inte riktigt erbjuder det sportiga som en Macan. Körningen är välbalanserad och erbjuder precis tillräckligt hårdhet för en sportig körupplevelse utan att bli för tuff på gropiga vägar. Vår testbil var utrustad med ett starkt rekommenderat alternativ, det adaptiva chassit. Den heter Dynamic Damper Control och erbjuder xDrive30i körlägena Comfort, Sport och Eco Pro. Adaptiv M-fjädring, tillgänglig på M40i, sänker chassit med 0,4 tum.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

BMW X3 2023: priser och egenskaper

✓ Du kan också kontrollera:

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Mätt mot EPA-värdena är X3 bara i mitten. Men våra två testbilar, en xDrive30i och en M40i, överskred sina uppskattade förbrukningsvärden i det praktiska testet. Den mer kraftfulla M40i (29 mpg) kom förvånansvärt nära den fyrcylindriga xDrive30i (31 mpg), så den extra kraften på motorvägen kommer knappast på bekostnad av bränsleekonomin. För mer information om X3 bränsleekonomi, besök EPA:s webbplats.

BMW X3 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Den eleganta interiören i X3 är redan välutrustad innan du ens kryssar i en ruta. De 10-vägs eldrivna framstolarna med justerbara sidostöd gör det enkelt att hitta en bekväm position. Passagerarna bak är bortskämda med justerbara ryggstöd, och klädseln på alla säten är tillräckligt bekväm även för långa resor. Resten av interiören i X3 är också vackert och kompetent designad, med väl valda material och täta fogar.

BMW X3 2023: priser och egenskaper

Vår testbils högblanka träbeklädnad ser ut och känns äkta, trots att den är plastig; de quiltade läderimitationerna på instrumentbrädan och dörrarna ger ett extra lyxelement, liksom de blanka nickelpläterade metallpanelerna. När det kommer till bagageutrymmet är X3 i mitten av segmentet. Bakom den andra sätesraden finns plats för sju resväskor – tillräckligt för varje passagerare, med plats för ytterligare två – och med de bakre sätena nedfällda totalt 20. Mästaren i detta segment är dock Cadillac XT5 som tunga åkare bör lista ut.

infotainment och uppkoppling

BMWs iDrive Interface erbjuder allt ett modernt infotainmentsystem behöver i ett lyxfordon. En 10,3-tums infotainmentskärm med integrerad navigering samt Apple CarPlay och Android är standard bil . En större 12,3-tums infotainmentskärm finns som tillval. Bluetooth-telefonanslutning, Wi-Fi-hotspot och USB-port är standard, alla andra infotainmentfunktioner finns som tillval; Om du vill förse två enheter med elektricitet samtidigt kan du beställa en andra USB-port, samt en trådlös smartphone-laddningsplatta.

BMW X3 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Ett omfattande paket med förarassistansfunktioner finns tillgängligt, men BMW erbjuder basutrustningen som standard. För mer information om X3 krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard automatisk nödbromsning med kollisionsvarnare
  • Standard enhet för spårvakansdetektering
  • Adaptiv farthållare tillgänglig

garanti och underhåll

BMW:s garantierbjudanden för X3 skiljer sig inte från konkurrenternas; en grundgaranti på fyra år eller 50 000 miles är nästan regeln i detta segment. Tre år av gratis planerat underhåll är trevligt, men det gör GV70 och XC60 också.

  • 4 års eller 50 000 mil begränsad garanti
  • Drivlinans garanti är 4 år eller 50 000 miles.
  • Gratis planerat underhåll i 3 år eller 36 000 miles

Det rekommenderade försäljningspriset för BMW X3 2023 M40i är 58 795/64 995 euro.

Volvo Grupp A