BMW X2 2023: priser och egenskaper

Även om X2 2023 i princip inte är mer än en BMW X1 Tidigare generations SUV, den har en helt egen stil. X2:ans interiör är mysigare och mindre praktisk än X1:s, och rivaler som det Mercedes Benz GLB-klassen och Volvo XC40 erbjuda mer utrymme för last och passagerare. Men X2 är roligare att köra än dessa stadsjeepar. Alla X2-modeller är utrustade med en turboladdad fyrcylindrig motor på 228 hk.

BMW X2 2023: priser och egenskaper

Det räcker för att accelerera X2 till 100 km/h på 6,4 sekunder. X2:ans hantering är skarp, och inställningen är gjord för entusiastförare.

Vad är nytt för 2023?

bmw har för modellerna sDrive28i och xDrive28i av X2 för årsmodell 2023 introducerade optikpaketet Edition Goldplay. Denna specialutgåva kommer med M Sport-paketet som inkluderar ett sportavstämt chassi med sänkt åkhöjd och bakåtriktad styrning, men den stora skillnaden ligger i exteriördesignen. GoldPlay-modellerna skiljer sig från de andra X2-modellerna med en mer aggressiv front och guldaccenter på utsidan. X2 Edition GoldPlay finns i färgerna San Remo Green, Alpine White, Black Sapphire, Storm Bay eller Skyscraper Grey. M Sport-paketet för X2 har en ny 19-tums hjuldesign, uppvärmda framsäten och en uppvärmd ratt. Den prestandaorienterade M35i-modellen erbjuds inte längre.

BMW X2 2023: priser och egenskaper

För de flesta köpare är den framhjulsdrivna sDrive28i det perfekta valet, även om vi vill påpeka att boxy X1 är mer praktisk och har fått en ansiktslyftning med modernare funktioner i år.

motor, transmission och prestanda

X2 drivs av en 228 hk turboladdad fyrcylindrig motor och är uteslutande kopplad till en åttastegad automatlåda. Framhjulsdrift är standard, BMW kallar modellen sDrive28i. Vill du ha fyrhjulsdrift får du betala 2000 euro mer för xDrive28i, som drivs av samma fyrcylindriga turbo. Motorn är en riktig pärla: lätt att varva, silkeslen och mycket kraftfull. På vår testbana klarade X2 xDrive28i sprinten till 100 km/h på respektabla 6,4 sekunder – 0,1 sekunder snabbare än så. Volvo XC40 T5. X2:s hantering är grov, särskilt med sportupphängningen som tillval. På ojämna vägar känner de åkande varje stöt i sätet, men den är väldigt smidig. X2 klarar snabba kurvor bra och belönar föraren med sin förutsägbarhet.

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

X2 kanske inte har de högsta bränsleförbrukningsvärdena i sitt segment, men den är fortfarande väldigt effektiv. De framhjulsdrivna modellerna sägs kunna uppnå upp till 32 mpg på motorvägen, X2 med fyrhjulsdrift upp till 31 mpg. I våra tester överträffade dock X2 sig själv och klockade in på 36 mpg på vår 200 mil långa motorvägsresa. För mer information om X2 bränsleekonomi, besök EPA:s webbplats.

BMW X2 2023: priser och egenskaper

Interiör, komfort och lastning

Interiördesignen på X2 är inte lika uttrycksfull som exteriören, men interiören är välutrustad och välbehandlad. Sittpositionen är utmärkt och alla X2:s reglage är inom räckhåll för föraren. Huvudutrymmet i baksätena är begränsat, men passagerarutrymmet borde räcka för de flesta. BMW erbjuder konstläder och äkta läder i olika färger. På grund av den sluttande bakdelen är X2 inte riktigt lika praktisk som X1 med sitt fyrkantiga tak, men den är i linje med sina snedtakskonkurrenter. Fem stycken handbagage får plats bakom baksätet, 15 med sätet nedfällt, sju eller 19 med X1.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

infotainment och uppkoppling

Ett 8,8-tums infotainmentsystem med pekskärm med navigering är standard och styrs med den intuitiva programvaran BMW iDrive. Alternativt erbjuder BMW en kontrollknapp i mittkonsolen om du inte vänjer dig vid pekskärmar. Premiumpaketet erbjuder även en head-up display. Apple CarPlay är standard, Android Auto erbjuds inte. Det medföljande ljudsystemet med sju högtalare är tillräckligt bra för tillfälliga lyssnare, men ljudentusiaster kan köpa ett Harman/Kardon premiumljudsystem för mer pengar.

BMW X2 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

En grundläggande uppsättning förarassistansfunktioner, inklusive automatisk nödbromsning, är standard, och BMW erbjuder ytterligare teknik mot en extra kostnad. För mer information om X2 krocktestresultat, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Automatisk nödbromsning med fotgängardetektering som standard
  • Standard enhet för spårvakansdetektering
  • Adaptiv farthållare tillgänglig

garanti och underhåll

När det kommer till garantitjänster ligger X2 i mitten. BMW erbjuder tre års planerat underhåll – en trevlig extrautrustning som Mercedes inte erbjuder. Den som planerar att köra många kilometer är med Lexus NX eller den Lincoln Corsair är bättre betjänt, som båda erbjuder en två år längre drivlinagaranti än X2.

  • Fyra års eller 50 000 mil begränsad garanti
  • Drivlinans garanti är fyra år eller 50 000 miles.
  • Gratis underhåll i tre år eller 36 000 miles

Det rekommenderade försäljningspriset för BMW X2 2023 xDrive28i är 50 920 euro.