BMW X1 M35i xDrive 2024: Översikt, tekniska data, pris

De BMW X1 M35i xDrive, märkets minsta SUV, har mycket att erbjuda – även utan full M-utrustning. Den tredje generationen av BMW X1 har totalreviderats för 2023. Den är större och har längre hjulbas än sin föregångare. Den nya 2024 M35i xDrive-varianten ger som förväntat ännu mer krydda till ekvationen.

BMW X1 M35i xDrive 2024: vad är nytt?

X1 M35i debuterar med den kraftfullaste fyrcylindriga motorn från märkets modulära bensinplattform. Den har en kraftfull variant av den 2,0-liters fyrcylindriga från produktionen X1 xDrive28i. Utrustad med BMW M TwinPower Turbo-teknik, variabel ventilstyrning, variabel kamaxelstyrning och uppdaterade tilläggsdelar, levererar X1 M35i 312 hk och ett vridmoment på 295 Newtonmeter.

Den vanliga fyrhjulsdriften xDrive med mekanisk spärrdifferential säkerställer dragkraft på alla fyra hjulen, standardväxellådan är en sjuväxlad Steptronic-automatlåda med växlingspaddlar och M Sport Boost-funktion. Den senare växlar automatiskt drivning, fjädring och chassi till den sportigaste växeln när den vänstra paddelväxeln trycks in i en sekund. Dessutom har X1 M35i en slirbegränsare nära ställdonet och en optimerad traction control som svarar tio gånger snabbare och därmed säkerställer säker hantering, grepp och stabilitet.

Trots sina sportiga ambitioner är BMW X1 M35i fortfarande ett praktiskt val med fällbara baksäten och 25,7 kubikmeter förvaringsutrymme i upprätt läge. I hopfällt läge är förvaringsutrymmet till och med 46,9 kubikmeter.


Hur snabbt går BMW X1 M35i xDrive?

BMW hävdar att X1 M35i accelererar från 0 till 100 km/h på 5,2 sekunder och har en topphastighet på 130 km/h. Med prestandadäcken som tillval ökar toppfarten till 155 km/h.


Adaptiv fjädring och robust förankring

X1 M35i har ett stål-aluminiumchassi med M adaptiva dämpare som automatiskt anpassar sig till gupp i vägen. Som den första tillverkade BMW:n är X1 M35i som tillval utrustad med M-bromsar. Paketet innehåller 15,2″ perforerade skivor med fyrkolvsok fram och enkelkolvsok bak med 13″ skivor.


Sportig styling

M35i är lätt att skilja från en vanlig BMW X1. M35i har dubbla vertikala fjäderben i det distinkta njurgrillen, distinkta främre förkläde, dubbelekrade speglar, 19-tums tvåfärgade lättmetallfälgar (20-tums lättmetallfälgar är tillval), en takkantsspoiler, en bakre diffusor och överdimensionerade quad-slutrör.

Det finns många M-tillbehör i interiören, inklusive en M-läderratt och standardklädsel från Sensatec och Alcantara med blå kontrastsömmar. Den slutliga utrustningslistan inkluderar klimatkontroll med dubbla zoner, Harman Kardon premiumljudsystem, navigering, trådlös smartphone-laddning och fyra USB-C-laddningsportar.


BMW operativsystem 9

X1 M35i är det första fordonet med det nya BMW Operating System 9″ för infotainmentsystemet iDrive (iDrive 9), som lovar ett mer intuitivt användargränssnitt via pekmanövrering eller naturligt språk. Infotainmentsystemet har en 10,7-tums böjd pekskärmsskärm med en ny snabbvalsfunktion som möjliggör enklare åtkomst till ofta använda funktioner. Tillkännagivandet av den Android-baserade iDrive 9 följer BMW iDrive 8.5, som körs på en Linux-baserad arkitektur.


BMW X1 M35i xDrive säkerhetsutrustning

BMW har utrustat X1 M35i med de senaste förarassistanssystemen som frontkollisionsvarning, aktiv dödvinkeldetektering, filbytesvarning och parkeringsavståndskontroll. Dessutom erbjuder det valfria körassistanspaketet bland annat ett filbytesvarningssystem, aktiv farthållare och ett aktivt filavvikelsesvarningssystem.


BMW X1 M35i xDrive 2024 Output MSR

Priserna för BMW X1 M35i xDrive börjar på 50 895 € inklusive 995 € destinationsavgift.

Foton & källa: BMW AG.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar