BMW M9 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Fantastiska nyheter chockade nyligen BMW-fansen: på deras sida i ett av de sociala nätverken presenterade designstudion Radion Design, ledd av den begåvade rumänska designern Razvan Radion, ett foto för allmänheten av den nya, unika konceptbilen M9 från BMW. 

Som det blev känt var konceptet med modellen baserat på plattformen för de senaste modellerna av ”sjuorna”, men det är osannolikt att någon kommer att vrida på tungan för att kalla bilen sin ”lillebror”. Vad är speciellt med BMW M9? Låt oss ta en titt.

BMW M9 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Utanför

Den yttre designen, enligt vår mening, om inte revolutionerande, kan kallas en stilistisk revolution. Vid en första anblick verkar bilen futuristisk, men om man tittar närmare kan man förstå att bakom bilens släta, otroligt attraktiva linjer kan man känna skarp, okuvlig aggression och otrolig sportighet. Bilens siluett ser ut att pressas ner i marken innan ett snabbt hopp, och var säker på att alla som kör denna best inte kommer att hitta hastigheten ett dugg.

Intressant! Trenden med att växa ”näsborrar” av BMW-märket på denna sportbil slutade framgångsrikt: bilen fick små långsträckta ”slitsar” av gallret, som i kombination med samma ”rynkade” LED-optik ser otroligt dynamiska ut. Den första titten på bilen räcker för att förstå att den kommer att hitta sin publik.

Företaget noterade att M9 som visas på bilderna är långt ifrån slutprodukten, bara en version som ska visas för allmänheten på en preliminär basis. Med den nya designen, enligt representanterna för studion, gjordes ett försök att sammanfläta flera paradigm av trenderna i den moderna bilindustrin och att skapa ett holistiskt och hållbart utseende på denna grund. Experter glömde inte bevarandet av traditioner: trots den revolutionerande designen kommer de flesta bilister att kunna gissa modellens märke direkt.

Inre

Så GT-klassen kommer snart att kompletteras med ytterligare en lysande representant, men kommer den nya bilen även uppfylla de höga kraven på exteriördesign på insidan? Det är känt att supersportbilen bara kommer att ha två säten, men tillverkarna lovar tillräckligt med utrymme i kupén för föraren och framsätespassageraren.

✓ Du kan också kontrollera:

När det gäller efterbehandlingsmaterialen, enligt tillgängliga källor, är allt här ”enligt klassikerna”: dyrt läder, kromelement, träinsatser och högkvalitativ mjuk plast. Interiören i dess linjer är så dynamisk som möjligt: ​​det tvingar behovet av att fortsätta designen som dikteras av karossen.

Intressant! Razvan Radion själv, i en av sina intervjuer, betonade att när han skapade designen av en ny bil, försökte han inte på något sätt förvränga den berömda bayerska stilen, för att inte förolämpa fans av serien, men introducerade samtidigt några aspekter av sin egen vision av den framtida supersportbilen i modellens egenskaper. Dessutom noterade specialisten att om han får möjligheten att arbeta på BMW i framtiden kommer slutprodukten av hans arbete att vara fundamentalt annorlunda.

Om vi ​​pratar om elektronisk fyllning av kabinen, vet vi idag inte bara om det vanliga moderna navigationssystemet, såväl som ett kompakt och högkvalitativt ljudsystem, utan också om stödet för alla typer av populära dataöverföringstekniker ( Wi -Fi, Bluetooth), ABS, varningssensorer före en eventuell kollision, parkeringssensorer, allroundkamera och en hel massa andra olika varianter av den elektroniska ”fyllningen”.

BMW M9 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Men nog om designen. Bilar av märket BMW har alltid värderats främst inte för sina ”vackra ögon”, utan för deras ”brinnande hjärta” och utmärkta köregenskaper. Vad finns under huven på M9?

motor

Ingen officiell data kan för närvarande hittas på nätet om vad M9-motorn kommer att bli, men det finns rimliga antaganden om att den nya sportbilen kommer att kunna låna kraftverket från den etablerade M3-modellen. I det här fallet kommer den lekfulla skönheten att få en 3,6-liters motor med en kapacitet på 600 ”hästar” och ett vridmoment på 1016 Nm.

Intressant! Professionell inställning av motorn gjorde det möjligt att uppnå den utvecklade prestandan på 800 ”hästar” i M3 och det är möjligt att en modifierad motor kommer att installeras i den nya sportbilen.

Om bilisternas förväntningar är motiverade är den maximala hastigheten som Baby M9 kan nå 515 km/h. Många vet dock hur väl bayern kan hoppa över huvudet och slå sina egna resultat, så ingen garanterar att en superbil med sin innovativa design inte får en lika innovativ motor. Och i slutändan kan den bli en riktig bomb i sitt segment och överträffa alla konkurrenter. Men det får tiden utvisa.