BMW i8 2022: priser och egenskaper

BMW I8 är en laddhybrid som erbjuder förare ett nytt, miljövänligt och hållbart transportalternativ. Fordonet går på el och bensin och kan nå 250 km/h med sin 220 hk elmotor och 362 hk trecylindriga turbomotor. 

Den här bilen designades för att vara mer än ekonomisk. BMW i8 top speed 2022 erbjuder också föraren en spännande körupplevelse samt överlägsen komfort och säkerhetsfunktioner.

BMW i8 2022: priser och egenskaper

inre utrymme

Med sitt revolutionerande hybriddrivsystem är BMW i8 en av de modernaste bilarna på marknaden. Bilen accelererar från 0 till 60 på bara 3,5 sekunder och klarar imponerande 124 miles per gallon. 

Interiören i bilen är designad enligt BMW:s typiska höga standarder och har en lyxig design med lädersäten, aluminiumdetaljer och ett vackert infotainmentcenter som erbjuder många skärmar.

BMW i8 2022: priser och egenskaper

design

BMW i8 till salu var en efterlängtad bil av många människor och med goda skäl. Den introducerades 2014 och är den perfekta bilen för att ta dig från punkt A till punkt B. 

BMW i8 PakWheels har en plug-in hybrid elektrisk drivlina, vilket innebär att den drivs av en 1,5-liters 3-cylindrig motor som kan producera 170 hk och 184 lb-ft vridmoment, medan den andra motorn är från en elmotor som producerar 129 hk och 184 lb-ft vridmoment.

motor

BMW i8 Roadster är en av de mest tekniskt avancerade bilarna på marknaden. Dess bränsleeffektivitet överträffar alla hybrider, vilket innebär nollutsläpp. 

BMW i8 2022: priser och egenskaper

Den har en topphastighet på 300 km/h och accelererar från 0 till 100 km/h på bara 3,2 sekunder. BMW I8 har förtjänat sitt rykte som en miljövänlig bil genom både sina prestandaegenskaper och miljösäkerhetsegenskaper.

överföring

BMW i8 2022-specifikationerna är den senaste sportbilen från BMW och släpptes 2014. Det är en tvåsitsig med futuristisk stil och har kallats allt från ”en hyperbil för det hyperrealistiska” till ”den mest innovativa sportbilen som någonsin byggts.” 

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Den högteknologiska BMW i8 coupé använder ett plug-in hybridsystem som drivs av en 3,0-liters aluminium V6-motor kombinerad med elmotorer på varje axel. 

Detta gör att fordonet kan köra rent elektriskt eller att använda bensin och el samtidigt. Dessutom finns det tre olika körlägen; Eco propellerläge, sportläge och effektläge.

✓ Du kan också kontrollera:

styrning

Först ska jag diskutera styrmekanismen i en typisk bil. Ratten vrids och får hjulen att svänga genom att svänga runt en tapp som löper genom mitten av styrnavet. Denna typ av system kallas en kretsande sfär. För det andra behöver en elmotor å andra sidan inte hjul eller axlar för att svänga. 

BMW i8 2022: priser och egenskaper

Istället använder BMW i8 Cabriolet 2022 sin egen kraftkälla för att vrida en axel, som sedan vrider en annan uppsättning växlar inuti höljet. Resultatet är att hela enheten kan roteras utan att flytta några andra delar än själva växellådan.

bromsar

Bromsbelägg, en bromsrotor, en bromsbelägg och ett bromsok är alla nödvändiga delar av bromssystemet. Bromsbelägg får kontakt med rotorn och hindrar bilen från att röra sig framåt. 

Bromsok komprimerar bromsbeläggen för att skapa friktion på rotorn, vilket saktar ner eller stoppar bilen. En bromsbelägg slits ut när den rör vid rotorn och måste så småningom bytas ut.

BMW i8 2022: priser och egenskaper

Priser och tillgänglighet

Begagnade BMW i8s till salu finns nu att köpa i 3 olika prisnivåer. Bilen är gjord av kol, vilket betyder att den är väldigt lätt och bra för bränsleeffektiviteten. Den har en elmotor och en överladdad trecylindrig motor för att ge kraften. 

Hybridfordonet har kraften hos en tvåliters bensinsportbil med vridmomentet från en elmotor; ger den utmärkt acceleration och prestanda.

Slutsats

Vid det här laget är BMW i8 PS 2022 en underbar men också gammal bil. Det öppnade för allmänheten 2014 och är nu inte värt lika mycket som det brukade vara. Värdet på denna bil har minskat sedan lanseringen. Den här bilen är inte värd det eftersom den bara blir värre med tiden.

Volvo Grupp A