BMW 7 2022: tekniska data, pris, releasedatum

Nästa generations BMW 7-serie 2022- prototyp upptäcktes innan den lanserades på marknaden i år. Till skillnad från sin föregångare kommer den nya 7-serien att introducera fler förändringar och uppdateringar som kommer att göra den här bilen mer konkurrenskraftig.

BMW 7 2022: tekniska data, pris, releasedatum

Generellt sett är den här bilen flaggskeppet och bästsäljande fordonet från BMW, som har en hel del ny högteknologi. I grund och botten är den ännu mer tekniskt avancerad än Audi A8 , Lexus LS och den nyligen introducerade Mercedes S-Klass. För 2022 kommer BMW 7-serien fortsätta att dela liknande designegenskaper med bilen den kommer att ersätta. Förändringar är dock uppenbara med den nya modellen och förvänta dig en massiv frontgrill, snygga bakljus och en förstklassig kabin.

BMW 7-serie 2022 ny design

De senaste spionbilderna av BMW 7-serie 2022 visar att den nya sedanen kommer att dela liknande designegenskaper med sin föregångare. I allmänhet är den mest märkbara förändringen den massiva frontgrillen, snygga bakljus och ett kraftigt veck som sträcker sig nästan längs bilens längd.

Till skillnad från föregångaren med smala strålkastare med distinkta L-formade varselljus, är ljusklustren i nya BMW 7-serien arrangerade djupare och mer blockiga. Sammantaget är designen tilltalande och den nya modellen ser sportigare ut.

BMW 7 2022: tekniska data, pris, releasedatum

Hyttspecifikationer

Hytten i nya BMW 7-serie 2022 kommer att vara lyxig och rymlig. Denna lyxsedan erbjuder i allmänhet en av de finaste hytterna i segmentet. Den erbjuder en generös bagageutrymme på 18,2 kubikfot (14,8 för laddhybriden) och kan dubblas genom att fälla ner baksätena.

Hytten i BMW 7-serien är fortfarande full av teknik. Det första du kommer att lägga märke till när du kliver in är förarinformationsdisplayen, som mäter 12,3 tum diagonalt och är helt digital. En 10,25-tums skärm ovanpå instrumentbrädan ser också unik ut och erbjuder mycket anpassning. Passagerarna bak kan också roa sig tack vare de dubbla 10-tums HD-skärmarna som tillval och en Blu-ray-spelare.

✓ Du kan också kontrollera:

säkerhet

Förarassistanspaketet är nog ett måste. Detta paket är fullt av teknik, inklusive adaptiv farthållare, aktiv körfältshållning, undvikande av sidokollisioner, automatiskt filbyte, undvikandeassistent, varning för korsande trafik och trafikstockningsassistent.

BMW 7 2022: tekniska data, pris, releasedatum

Drivlina detaljer

BMW meddelade nyligen att den nya 7-serien kommer att utrustas med en mängd olika bensin- och dieselmotorer i kombination med ett mildhybridsystem. Dessutom kommer tillverkaren även att introducera en laddhybridmodell och en helelektrisk i7-version.

Enligt den information som finns tillgänglig för oss inkluderar motorprogrammet för BMW 7-serien en 3,0-liters turbodieselmotor, en 3,0-liters turbobensinmotor, en 4,4-liters biturbo V8-bensinmotor i M-modellen och en bensinmotor -Elmotor plug-in hybrid med en helelektrisk räckvidd på mer än 60 kilometer. De mindre kraftfulla motorerna kommer att ha bakhjulsdrift som standard, medan de mer kraftfulla modellerna förväntas använda fyrhjulsdrift. Alla modeller använder den beprövade åttastegade automatlådan som standard.

BMW 7 2022: tekniska data, pris, releasedatum

Hur mycket kostar BMW 7-serie 2022?

Nya BMW 7-serie 2022 kommer till utställningslokalerna i år. Enligt de senaste spionbanden kan vi förvänta oss några av de stora förändringarna. Generellt sett kommer därför priserna att öka rejält jämfört med föregångaren. Den nuvarande modellen börjar på 86 450 euro för 740i och kan gå upp till 95 550 euro för laddhybridmodellen 745e xDrive.