BMW 6 GT 2022: specifikationer, pris, releasedatum

I juni ’17 nedgraderade BMW femdörrars 6-serien Gran Turismo (G32), som hade sin offentliga premiär på bilmässan i Frankfurt. Trots det annorlunda indexet är nyheten positionerad som efterföljaren till BMW 5 GT.

Nya BMW 6-serie GT kan förbeställas från sommaren, med de första fordonen som kommer till de officiella utställningslokalerna tidigast i november.

BMW 6 GT 2022: specifikationer, pris, releasedatum

exteriör

Framtill har nya BMW 6 Gran Turismo 2022 en muskulös stötfångare med massiva luftintag och den karakteristiska tvådelade grillen, vars kanter smälter samman med de avsmalnande strålkastarna. Både galler och strålkastare är förkromade, vilket gör att modellen framstår som mer stram.

I profil fångar det sluttande taket och de ramlösa fönstren med en smal glaslinje blickarna. Den eleganta karossen på BMW 6-serie GT har minskat luftmotståndskoefficienten till 0,25 (- 0,4 jämfört med föregående modell).

BMW 6 GT 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Baktill drar de snygga strålkastarna och dubbla sidoavgasrören uppmärksamhet. Beroende på modifieringen kan dessa vara runda, trapetsformade eller rektangulära.

Jämfört med sin föregångare har nya BMW 6 GT (2022) tappat sin dubbla baklucka som nu går hela vägen upp. Funktionsmässigt är detta en klar nackdel, för i kallt väder höll stammens lilla kryphål inredningen varm. Observera att den femte dörren är elektriskt manövrerad även i basmodellen.

De bayerska specialisterna har försökt göra den bakre delen av den stora halvkombi mindre skrymmande. De sänkte taket med 21 mm och flyttade den övre punkten av dess båge närmare mitten. Generellt sett har utseendet på modellen blivit riktigt sportigt, men ur vissa vinklar ser femdörrars fortfarande oproportionerlig ut.

Utseendet på den nya BMW 6-serien Gran Turismo avrundas av 18-tumshjul med 245/50-däck, med större hjul också tillgängliga.

bil interiör

Inuti påminner BMW 6-serie GT i den nya G32-karossen 5-serien på många sätt. Direkt framför föraren sitter samma sportiga multifunktionsratt, bakom den finns den analoga instrumentbrädan med stora och ljusa hastighetsmätare och varvräknarsiffror. Ett helt digitalt instrumentkluster finns som tillval.

En horisontell dekorativ remsa sträcker sig över hela instrumentbrädan och delar upp arbetsområdet i ett övre och nedre område. Den övre delen är minimalistisk, medan den nedre delen är lite rörig med kromade luftventiler och ljudanläggningen.

BMW 6 GT 2022: specifikationer, pris, releasedatum

GT Six underhållningssystem har en surfplatta-liknande display överst på mittkonsolen. Multimediasystemet stöder apparna Apple CarPlay och Android Auto samt LTE-internethastigheter.

Tack vare det stora axelavståndet är interiören i Liftback tillräckligt rymlig för att bekvämt kunna ta emot längre passagerare på bakre raden. Sätena är klädda i Dakota-läder och framstolarna har ett stort justerområde. En tvåzons automatisk klimatkontroll är standard, en fyrazons automatisk klimatkontroll finns tillgänglig mot extra kostnad.

✓ Du kan också kontrollera:

Egenskaper

BMW 6 Gran Turismo G32 är baserad på CLAR-plattformen, på vilken nästan alla nya modeller från det bayerska märket är byggda. Halvkombin mäter 5 091 mm, 1 902 mm och 1 538 mm i längd, bredd respektive höjd. Avståndet mellan axlarna är 3 070 mm.

Genom den aktiva användningen av höghållfasta stål och aluminium kunde bayern minska vikten med minst 115 kg, så att tjänstevikten på femdörrarna är mellan 1 795 och 1 955 kg (beroende på version).

BMW 6 GT 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Bagagevolymen på BMW 6 Gran Turismo är 610 liter som standard, genom att fälla de bakre soffryggstöden i förhållandet 40:20:40 ökar lastvolymen till 1 800 liter.

Grundliftbacken har redan luftfjädring bak, vilket säkerställer konstant markfrigång oavsett belastning. Luftfjädring finns också på framaxeln mot extra kostnad, och åkhöjden kan justeras inom ett område av 30 mm, antingen öka den med ytterligare 20 mm eller minska den med 10 mm från den ursprungliga 138 mm. Bromsarna är ventilerade skivbromsar på båda axlarna.

Under motorhuven på BMW 630d och 640d dieselversionerna finns två- respektive trelitersmotorer. Den första utvecklar 249 hk och 620 Nm i vridmoment, medan den andra levererar 320 hk och 680 Nm i vridmoment.

Alla motorer i nya BMW 6 GT samverkar med den åttastegade automatlådan. 630i ​​har bakhjulsdrift som bensinmotor, övriga versioner är utrustade med BMW:s eget fyrhjulsdriftsystem xDrive.

Pris

Priset för BMW 6-serie GT 2022 med den nya karossen ligger mellan 65 050 och 75 350 euro.