BMW 3 2023: Interiör, motor och modifieringar

2023 års BMW 3-serie är fortfarande en del av den sjunde generationens G20-modell som debuterade 2019. Lyckligtvis kommer den utan det enorma gallret du ser på 4-serien, den nya (om än skrämmande) 7-serien och till och med iX elektriska crossover.

Den har dock fått en fräsch fasad, en omdesignad kropp och ett antal komfort- och bekvämlighetsfunktioner. Den nya 3-serien kommer att presenteras officiellt i juli, men BMW har redan avslöjat några detaljer.

BMW 3-serie 2023: vad är nytt?

I vissa fall ger subtila förändringar lovande resultat, och vi är glada att BMW har följt denna filosofi i uppdateringen av 3-serien G20.

De yttre designförbättringarna betonar den sportigare sidan av ekvationen, och det är bra, med tanke på att detta är en ikonisk sport-luxe sedan.

BMW 3-serie står för cirka 14 procent av märkets globala fordonsförsäljning och den tyska biltillverkaren säger att den förkroppsligar dess kärnfilosofi.

Bortsett från de fullstora njurgallren (som har vuxit sig något större i makeoveren), finns det smalare LED-strålkastare med inverterade L-formade körljus, nya främre och bakre förkläden och nydesignade stötfångare med ett glanssvart luftintag framtill .

Den nuvarande 3-serien levereras som standard med 18-tums lättmetallfälgar. Samtidigt erbjuder M Sport-paketet (tillval) sportigare tillbehör som 19-tums lättmetallfälgar (med blandade däck eller helårsdäck), variabel sportstyrning, ett aerodynamiksats, M Sport eller Adaptive M fjädring och en bakspoiler.


BMW 3-serie drivlina: plug-in hybrid tillgänglig

BMW har ännu inte avslöjat de specifika drivlinans och drivlinans konfigurationer för 2023 3-serien, men dess pressmeddelande avslöjade mer än tillräckligt för att vi skulle kunna koppla ihop punkterna.

Basversionen av 330i har en 2,0-liters TwinPower turboladdad fyrcylindrig, som vi uppskattar ger cirka 255 hk och 294 lb-ft. ger vridmoment.

Samtidigt kan 330e PHEV komma med en liknande 2,0-liters turboladdad fyrcylindrig motor och ett plug-in hybridsystem som skulle producera en kombinerad 288 hk, 310 lb-ft. vridmoment och cirka 23 miles av nollutsläpp, helt elektrisk räckvidd.

Å andra sidan kan M340i komma med samma turboladdade inline-sex bensinmotor och 48-volts mildhybridsystem som den tidigare modellen, som producerar 382 hk och 369 lb-ft. ger vridmoment. En åttastegad automat med paddelväxlare är standard på alla 3-serievarianter.

Top-of-the-line M340i har skräddarsydda stylingar som ett njurgaller, unika 18-tums lättmetallfälgar, sportbromsar med blå bromsok, ett aero-kroppssats och en bakspoiler.

Det finns också de klassiska BMW motorsport-rundlarna på motorhuven, bagageutrymmet och navkapslarna, som firar 50-årsjubileet för BMW M GmbH.

Dessutom är bekvämligheter som en läderratt, taklucka, träbeklädnad med öppna porer, interiörbelysning, LED-strålkastare med automatiskt helljus, Apple CarPlay och Android Auto-anslutning och elstyrda framsäten standard på basen 330i och 330e PHEV.


BMW iDrive8

BMW 3-serie 2023 är utrustad med den senaste generationen av iDrive8. BMW:s uppdaterade operativsystem inkluderar en intelligent personlig assistent och en högupplöst böjd skärm bestående av en 12-tums instrumentdisplay och en 14,9-tums infotainmentpekskärm.

Dessutom känner den uppdaterade personliga assistenten igen naturliga röstinstruktioner för att justera luftkonditioneringen eller öppna fönstren och takluckan.

Standard är också de molnbaserade BMW Maps integrerade i navigationssystemet, som möjliggör exakta ruttberäkningar, samt Connected Parking, som hjälper till att hitta lediga parkeringsplatser nära destinationen.


Prissättning & tillgänglighet

Prissättningen för 2023 BMW 3-serie är ännu inte fastställd, men förvänta dig att basen 330i kommer att starta runt 42 000 € medan M340i kan börja på 55 000 €.

Volvogrupp-a