Bentley Continental 2023: Inredning, priser, tekniska data

Den nya S-serien för Bentley Continental 2023 GT och GTC är för alla som älskar en lyxbil med en twist. Enligt Bentley erbjuder S-serien förare mer nöje när de åker med den berömda grand tourern på den öppna vägen. Den muskulösa 4,0-litersmotorn från prisbelönta Continental GT V8 kompletterar den uppgraderade exteriördesignen och den skräddarsydda interiören.

Bentley Continental 2023 GT & GTC S

Drivlina & Dynamic Ride

Bentleys populära 4,0-liters V8 ger 542 hk (550 hk) och 568 lb-ft (770 Nm) i vridmoment. Ett nytt avgassystem förstärker motorns morrande.

S-modellerna drar nytta av Bentleys Dynamic Ride, ett 48-volts elektriskt stabiliseringssystem. Motorerna i krängningshämmarna genererar upp till 1 300 Nm (959 lb-ft.) vridmoment på 0,3 sekunder, och kompenserar krängningskrafterna för att minimera karossrullningen. Systemet frikopplar vänster och höger hjul från varandra och säkerställer därmed en smidigare hantering vid cruising.

Glanssvart exteriör

Bentley går för en dynamisk och dramatisk look med S-serien, med hela kroppen i blank svart. Den enda riktigt synliga krom är på Bentley-bokstäverna. Exteriören rundas av med S-bokstäver på framskärmarna, svarta fyrkantsslutrör och svarta tröskelförlängningar som Continental GT Speed.

Till S-serien finns det ett nytt 22-tums femekrade Y-ekrade hjul i Gloss Black eller Pale Brodgar Satin. Det finns även 21-tums treekrade hjul i blank svart och blank finish. Båda hjulen är accentuerade av röda bromsok.

Individuell interiör

Continental GT- och GTC S-modellerna har en överdådig interiör med alla tillbehör på äkta Bentley-manér. Dinamica mikrofiber pryder ratten, växelreglaget, sittdynorna och ryggstöden. Läder används för sätesstöd, dörrkuddar, instrumentpanel och konsol.

Finishen inkluderar ett S-märke i metall på instrumentbrädan och upplysta Bentley-stegbrädor, där S ersätter Bentley Motors Ltd-märket.


Bentley Continental 2023 GT & GTC S priser

Vid det här laget har Bentley ännu inte prissatt Continental GT och GTC S. Experts start-MSRP för att landa någonstans i mitten av $200 000-kvarteret för coupén och mer om du går för cabriolet.

Volvogrupp-a