Bentley Bentayga Mulliner 2024: Interiör, motor och modifieringar

Den brittiska lyxbilstillverkaren Bentley har gett sin Bentayga med förlängd hjulbas (EWB) Mulliner-egenskaper för att göra ett stort intryck på The Quail, A Motorsports Gathering 2023. Resultatet är ett lyxigt flaggskepp som Bentley kallar “den lyxigaste SUV:en i världen”. “En bil som kommer att tvinga rivaler som Mercedes-Maybach och Aston Martin att skärpa sina produkter. Mulliner är Bentleys specialistavdelning, med en historia som går tillbaka till 1760.

Mulliner-namnet öppnar upp för obegränsade möjligheter för en helt skräddarsydd Bentaga som går långt utöver Bentleys noggrant utvalda trefärgade interiörteman. Bentayga EWB Mulliner drivs fortfarande av en dubbelturboladdad V8-motor, men fokuserar mer på hantverk, hållbarhet och hälsa – ett relativt nytt sätt att omdefiniera äkta lyx i ett hett omstritt segment.

Bentley Bentayga EWB Mulliner 2024: Utrymme = Lyx

Det tog inte lång tid för Mulliner att göra underverk med den förlängda hjulbasen på nya Bentayga, precis som karossbyggaren gjorde med den magnifika Batur. Bentayga är cirka 7,1 centimeter längre än standardaxelavståndet, och all extra längd är avsedd för den rymliga bakre kupén, vilket skapar en saloon-inspirerad känsla.

Vi skulle kunna prata hela dagen om Bentaygas quiltade diamantformade klädsel, noggrant utvalda träfanér, diamantbelysta dörrpaneler och matchande invändiga nyckelfickor. Det dekadenta bakutrymmet är dock värt att lära sig mer om.


Bentley flygplanssäten

Bentleys flygstolar var tillval på Bentayga EWB, men Mulliner har gjort dem till standard i två- eller tresitsiga konfigurationer. Biltillverkaren beskriver dem som de mest avancerade sätena som någonsin installerats i en bil. De erbjuder 22-vägs justering (inklusive 40 graders lutning), automatisk klimatdetektering och ventilationssystem samt teknik för hållningsjustering.

Sätena kan fällas i Relax-läge och föraren har ett fotstöd i läder som sticker ut från baksidan av passagerarsätet. Den största höjdpunkten är dock förmågan att känna av passagerarens kroppstemperatur och luftfuktighet. Värme, ventilation eller en kombination av båda aktiveras sedan för att maximera komforten – en funktion som vi också skulle vilja se i våra Konas, Galants, Civics och Accord med personliga reglage.

Pricken över i:et för flygplansstolar är Bentley Posture Adjustment System. Det har sex oberoende tryckpunkter via massagefickor på höfter, axlar och ländrygg som kan finjustera upp till 177 justeringar var tredje timme för att förhindra muskeltrötthet och ömhet när man reser över kontinenter.


Kraftfull utrustning

Bentley Bentayga EWB Mulliner 2024 må vara mer inriktad på lyx och välbefinnande, men den har inte gått långt ifrån det gamla mantrat om kraft och prestanda. Den har en 4,0-liters dubbelturboladdad V8-motor som ger 542 hk och ett vridmoment på 568 Nm. Motorn är kopplad till ett fyrhjulsdrivet system och en åttastegad automatisk växellåda, och ger en vikt på 5.542 lbs. (2 512 kg), Bentayga EWB når en topphastighet på 180 mph och accelererar till 60 mph på 4,5 sekunder.

Bentayga EWB:s luftfjädring med tre kammare, bakhjulsstyrning och Dynamic Ride elektroniska stabiliseringssystem säkerställer att Bentayga är på solsidan och interiören erbjuder maximal komfort.


Miljövänlig och elegant inredning

Passagerarna möts av olivfärgat läder, ett miljövänligt material tillverkat av kohud som får sin färg från en organisk garvningsprocess som härrör från biprodukter från olivoljeproduktion. Bentley hävdar att de är den första biltillverkaren som använder olivfärgat läder i produktionsfordon. Dessutom är mattorna tillverkade av 100 procent återvunnen nylon och de höghåriga mattorna är tillverkade av ren ull, som Bentley beskriver som “exceptionellt lyxig och sammetslen”.


Personliga stilelement

Bentley Bentayga EWB Mulliner 2024 levereras som standard med 22-tumshjul i två utrustningsnivåer, självutjämnande mittkonsoler i Rolls-Royce-stil, tvåfärgade spegelhus, en kylargrill med dubbla diamanter och en nedre frontgrill i krom. I Mulliner Blackline-utförandet är alla kromytor och spegelhusen i glänsande svart. Detta inkluderar även glänsande svarta 22-tumsfälgar för en ännu mer olycksbådande känsla.


Tillgänglighet för Bentley Bentayga EWB Mulliner 2024

Den goda nyheten är att kunderna kan beställa en helt skräddarsydd Bentley Bentayga. Det kan låta som en klyscha, men Bentleys Mulliner-division är inte overksamma när de hävdar att “allt är möjligt”.

Och för en lyx-SUV som kostar mer än 200.00 euro höjer Mulliner-privilegiet baspriset till cirka 340.000 euro, och lyckliga kunder kan förmodligen få en guldpläterad instrumentbräda med ormskinnstrim för extra pengar. Beställningar för 2024 Bentley Bentayga EWB Mulliner är nu öppna.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar