Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper

Extended Wheelbase (EWB) Bentley Bentayga 2023 är ett bevis på att stadsjeepar har tagit tronen en gång ockuperad av toppmoderna sedaner och sedaner. Enligt Bentley kommer den globala marknaden för lyxsuvar att nå nya höjder i alla regioner i världen mot slutet av detta decennium.

Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper

Biltillverkaren sålde rekordstora 14 659 fordon 2021 (en ökning med 31 procent från 2020), där Bentayga stod för mer än en tredjedel av den totala försäljningen.

Bentley sa att Bentayga kommer att förbli märkets toppmodell och att den senaste varianten med utökad hjulbas så småningom kommer att stå för upp till 45 procent av all Bentayga-försäljning.

Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper

Mer än bara en kopia

Bentayga EWB har sju centimeter längre hjulbas och ett reviderat chassi, sidopaneler, dörrar och nytt tak. Dessutom gjorde Bentleys designteam ett fantastiskt jobb med att bibehålla SUV:s rena linjer och stilistiska proportioner under övergången. Vid första anblicken kan det verka som ett klipp-och-klistra jobb, men det finns mer än bara en förlängd kaross och chassi.

Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper

”Bentayga Extended Wheelbase är vårt första fordon som verkligen ägnar sig åt passagerarnas välbefinnande”, säger Adrian Hallmark, Bentley Motors ordförande och verkställande direktör. ”Med den utökade hjulbasen har vi kunnat gå ännu längre tack vare introduktionen av världens första friskvårdsteknologi inbäddad i vår oöverträffade inredningsdesign.

✓ Du kan också kontrollera:

Exklusiva flygstolar

Låt oss börja med biltillverkarens flygstolar. De justeras till 22 nivåer, inklusive ett relaxläge som lutar sätet 40 grader, eller ett affärsläge som möjliggör en mer upprätt position så att du kan arbeta på din bärbara dator när du är på språng. Bentleys flygstolar har också ett nytt automatiskt klimatsystem med hållningsjusteringsteknik.

Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper
Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper

Den förstnämnda känner av din kroppstemperatur och ytfuktighet och avger automatiskt värme, kall luft eller en kombination av båda. Posure Adjustment System mäter trycket över hela sittytan och gör automatiskt mikrojusteringar för att förbättra din sittposition och tryckpunkter. Sätena kan göra 177 individuella tryckändringar i sex oberoende tryckzoner under en tre timmars körning för att förbättra komforten och minska tröttheten.

Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper

”Varje Bentley tar dig till din destination mer avslappnad än när du började din resa, och med den utökade hjulbasen har vi kunnat ta det ett steg längre tack vare introduktionen av världens första wellness-teknologi inbäddad i vår oöverträffade inredningsdesign ”, tillade Hallmark.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Obsessivt detaljarbete

Om flygstolarna inte är tillräckligt imponerande, kommer Bentayga EWB:s överdådigt designade kabin att försegla affären. Interiören har diamantquiltning utvecklad med hjälp av ”digital hantverksteknik” – en process som vi först såg på 2019 EXP 100 GT Concept. Dessutom är EWB-modellen den första Bentayga som har Metal Overlay i faneraccenter, som består av individuella borstad metallplattor bara 0,07 mm tjocka.

Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper
Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper

Nytt för Bentayga EWB är också Bentley Diamond Illumination. Detta är en uppdaterad version av Starlight Headliner i en Rolls-Royce. Istället för taket lyser dock Bentley upp de främre och bakre dörrpanelerna genom små, en millimeters perforeringar i läderklädseln. Färgen eller intensiteten på belysningen kan konfigureras via infotainmentsystemet eller pekskärmsfjärrkontrollen.

Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper

Andra anmärkningsvärda lyxegenskaper hos Bentayga EWB inkluderar uppvärmda armstöd för bakdörrarna och mittkonsolen, en separat bakre luftjonisator och två extra USB-laddningsportar i den bakre konsolen. Bentayga EWB levereras som standard med 4+1 säten (inklusive ett tillfälligt mitt baksäte), även om det inte finns med sju säten. Du kan dock beställa komfortspecifikationen för fyra säten eller tillvalet med fem säten om du absolut behöver fyra eller fem säten. Annars, gå för den vanliga axelbasen Bentayga om du behöver fler än fem platser.

Bentley Bentayga 2023 EWB prestanda

Bentayga EWB drivs av en 4,0-liters, dubbelturboladdad V8-bensinmotor som producerar 542 hk och 568 lb-ft. ger vridmoment. Liksom den sportigare Bentayga S, sprintar EWB-modellen från 0 till 100 km/h på 4,5 sekunder och har en topphastighet på 180 km/h, vilket med tanke på att den är längre än Mercedes-Maybach GLS 600, är ​​mycket imponerande.

Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper
Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper

Anmärkningsvärda standardfunktioner inkluderar elektronisk fyrhjulsstyrning, fyrhjulsdrift, dynamiskt chassi och åttaväxlad automatisk växellåda.

Bentley Bentayga 2023: priser och egenskaper

Bentley Bentayga 2023 EWB tillgänglighet

Bentley Bentayga Extended Wheelbase finns i två versioner: Azure och First Edition. Azure har 22-tums 10-ekrade hjul, ljus exteriörfärg, panoramasoltak, quiltade säten, stämningsbelysning och en uppvärmd ratt, för att nämna några. Bentayga First Edition-varianten har å andra sidan diamantbelysning, metallöverläggsfaner, ett premiumljudsystem, unika broderier och modellspecifika märken.

Volvo Grupp A