Audi SQ8 2023: priser och egenskaper

Med 500 hästkrafter och ett chassi anpassat för hantering, prestanda hos den Audi SQ8 2023 ett stort steg upp från standardmodellen Q8. Interiören är lika lyxig och är fortfarande trevlig att köra till vardags. Dess exteriördesign är biffigare än Q8, med större hjul och mer aggressiva detaljer, men den är inte lika vild som den mer rasande RS Q8 och mekaniskt liknande. Lamborghini urus En dubbelturbo V8-motor är det enda valet här, och den kommer med fyrhjulsdrift och en åttastegad automat – en kombination som drev SQ8 till 100 km/h på bara 3,6 sekunder på vår testbana.

Audi SQ8 2023: priser och egenskaper

Med sina tjocka proportioner som ger den ett sportigt utseende, konkurrerar SQ8 med andra raketskepps-SUV:ar som denna Porsche Cayenne och Mercedes Benz GLE klass.

Audi SQ8 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt för 2023?

Från 2023 kommer alla SQ8-modeller att vara standardutrustade med modernare LED-strålkastare med integrerat tvättsystem. Nytt för Premium Plus-utrustningsnivån, Executive-paketet inkluderar tvåglasfönster för att minska inre buller. Prestige-utföranden får fjärrparkeringshjälp som standard, och nya Waitomo Blue och Satellite Silver-färger läggs till i alternativlistan.

Audi SQ8 2023: priser och egenskaper

Alla SQ8-modeller är utrustade med de bästa prestandahöjande funktionerna Audi har att erbjuda, så oavsett vilken modell du väljer får du samma körupplevelse. Ändå skulle vi uppgradera till Prestige-trimmet, som erbjuder en mängd förarassistans och lyxiga funktioner, inklusive adaptiv farthållare, filhållningsassistent, en head-up-display, modernare LED-exteriörbelysningselement, mjukstängande dörrar , uppvärmda baksäten och elektriska. Solskydd bak.

Audi SQ8 2023: priser och egenskaper

motor, transmission och prestanda

SQ8 drivs av en 4,0-liters, dubbelturboladdad V8-motor som levererar 500 hästkrafter och 568 pounds-per-centimeters vridmoment. På vår testbana sprintade SQ8 till 100 km/h på bara 3,6 sekunder, bara 0,4 sekunder efter den kraftfullare – men mekaniskt lika – Lamborghini Urus. SQ8 erbjuder smidig hantering och ett sportigt uppträdande, men när den växlas till komfortläge uppvisar den en familjevänlig körning, vilket gör den till ett riktigt mångsidigt fordon.

Audi SQ8 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Enligt EPA uppnår SQ8 en bränsleekonomi på 15 mpg city, 21 mpg highway och 17 mpg kombinerat. Den verkliga förbrukningen kommer vi dock inte att kunna bedöma förrän vi kör den i 75 km/h på Autobahn på vår bränslebesparande sträcka, som är en del av vårt omfattande testprogram. För mer information om SQ8:s bränsleekonomi, besök EPA:s webbplats.

Audi SQ8 2023: priser och egenskaper
Audi SQ8 2023: priser och egenskaper

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Interiör, komfort och last

Som är typiskt för Audis S-modeller har interiören mer standardutrustning och material av högre kvalitet än basfordonet. Dessa inkluderar svarta accenter i kupén och diamantsydda säten, samt kolfiberdetaljer och kontrastsömmar. Det rymliga baksätet och det rymliga lastutrymmet med sina många säten är mycket användbara när du reser. Tyvärr är förvaringsutrymmet i inredningen bara måttligt.

Audi SQ8 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Audi utrustar varje SQ8 med ett infotainmentsystem med dubbla pekskärmar och märkets omkonfigurerbara mätdisplay Virtual Cockpit. Den nästan helt digitala kabinen kommer att tilltala teknikkunniga köpare, men inte de som värdesätter fysiska kontroller för saker som klimatkontroll. En Wi-Fi-hotspot och Apple CarPlay och Android-integration bil är en del av standardutrustningen.

Audi SQ8 2023: priser och egenskaper
Audi SQ8 2023: priser och egenskaper

Säkerhets- och förarassistansfunktioner

Audi erbjuder en rad förarassistansfunktioner som standard på SQ8, som omfattar både grundläggande funktioner som automatisk nödbromsning och mer avancerade adaptiva farthållare. För mer information om SQ8:s krocktestresultat, besök webbplatserna National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar:

  • Standard kollisionsvarning framåt med automatisk nödbromsning
  • Lane Departure Warning med Lane Departure Warning som standard
  • Standard adaptiv farthållare med filhållningsfunktion
Audi SQ8 2023: priser och egenskaper
Audi SQ8 2023: priser och egenskaper

Garanti och underhållstäckning

Audi ger samma begränsade garanti och drivlinagaranti som bmw och Mercedes Benz.

  • Begränsad fyra års eller 50 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är fyra år eller 50 000 miles
  • Inget gratis planerat underhåll

Rekommenderat försäljningspris är Audi SQ8 2023 – 107.490 euro.