Audi SQ8 2022: priser och egenskaper

Företagets flaggskepp SUV har funnits ett tag och finns i flera smaker. Ändå är SQ8 fortfarande en av de mest eftertraktade versionerna, till stor del på grund av en bra balans mellan stil, prestanda och lyx. Det finns några intressanta innovationer i år. Även om det mesta av fordonet förblir detsamma, finns det några nyheter som nya röda bromsok, ett nytt paket med kolfiberlook, etc. Det är dock inte den enda aspekten av Audi SQ8 2022 som kommer med uppdateringar.

Det finns också innovationer inuti. Värt att nämna är bland annat fler säkerhetsfunktioner och ett nytt executive-paket. Under huven är den dock som föregående års modell. Du kan lita på en kraftfull V8-motor i kombination med en smidig manuell växellåda och enastående prestanda.

Audi SQ8 2022: priser och egenskaper

Vi antar att Audi SQ8 kommer att släppas 2022 under årets sista kvartal.

Audi SQ8 2022 design

Naturligtvis är den här modellen starkt baserad på standardmodellen Q8 , men den kommer också med en hel del uppgraderingar. Det första du kommer att märka är att stylingen ser mer aggressiv ut. Några av de unika delarna är stötfångare, avgasrör, hjul etc. Dessutom för Audi SQ8 2022 ytterligare några nyheter med sig. En av dem är det nya Black Optic-paketet, som ger nya 22-tumshjul tillsammans med massor av svarta accenter på utsidan.

Mekaniskt erbjuder denna modell flera uppgraderingar jämfört med standardmodellen. Några av höjdpunkterna är förbättrade bromsar, adaptiv luftfjädring, fyrhjulsstyrning, etc.

Inre

Den största innovationen på insidan är att alla modeller nu är utrustade med kolfiberfoder som standard. Det finns också ett nytt Executive-paket som inkluderar uppgraderade säten, en uppvärmd andra rad, solskydd på bakrutorna, ventilerade framsäten med mera.

Annars är det i stort sett samma sak som med standardmodeller. Detta är definitivt ingen dålig sak när man betänker att denna crossover erbjuder en av de snyggaste hytterna i sin klass. Materialen är riktigt bra samtidigt som byggkvaliteten är utmärkt. Detsamma gäller ergonomi.

Audi SQ8 2022: priser och egenskaper

Vad gäller interiören är framsätena massiva med mycket bra sidostöd. Den andra raden erbjuder också tillräckligt med benutrymme för vuxna passagerare. Mellanpassageraren kommer dock inte att vara särskilt bekväm, så fyra vuxna verkar vara ett perfekt mått för den här.

Lastutrymmet erbjuder cirka 30,5 kubikfot lastutrymme bakom baksätena och 60,7 kubikfot. Det är inte bra, men inte hemskt heller, ganska genomsnittligt för segmentet.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

funktioner

Eftersom detta är den näst dyraste versionen av SUV:n är det naturligt att listan över standardutrustning är mycket lång. Du kan se fram emot företagets utmärkta 12,3-tums digitala instrument samt extrafunktioner som 10,1- och 8,6-tums pekskärmar, navigering, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, två USB-portar, HD-radio och en 10 högtalare lämnar stereosystem och en WiFi-hotspot. I standardutrustningen ingår även nyckelfritt insteg, trezons automatisk luftkonditionering, panoramaskjuttak, fyrzonsautomatisk luftkonditionering och omgivande belysning m.m.

Detsamma gäller säkerhetsfunktioner. Du kan räkna med en ganska lång lista av körhjälpmedel som inkluderar godsaker som backkamera, parkeringssensorer, dödvinkelövervakning, varning för korsande trafik bak, kollisionsvarning fram, automatisk nödbroms, filbytesvarning, filbytesvarning, automatisk helljus, surround view kamera, adaptiv farthållare, head-up display, trafikskyltigenkänning, mörkerseende kamera och mycket mer.

Audi SQ8 2022 motor

Det är förstås svårt att föreställa sig ett ordentligt Audi SQ8-test 2022 utan att prata om motorn. Detta är den näst kraftfullaste versionen av suven, som är utrustad med en välkänd 4,0-liters dubbelturbo V8 som utvecklar runt 500 hk. Det räcker för att säkerställa en 0-60 sprint på mindre än 4,5 sekunder. Motorn är ihopkopplad med en 8-växlad automatlåda som också gör ett fantastiskt jobb.

Audi SQ8 2022: priser och egenskaper

Motorn är ganska kraftfull, men också ganska törstig. Du kan förvänta dig cirka 15 mpg i staden och 21 mpg på motorvägen, vilket är lägre värden jämfört med versioner av BMW X6 och Mercedes-Benz GLE med liknande drivkraft .

Om du letar efter något ännu kraftfullare finns denna SUV även i RS-versionen med en maximal effekt på 591 hk och en 0-60-tid på cirka 3,7 sekunder.

Audi SQ8 2022 releasedatum och pris

Vi förväntar oss att den nya versionen kommer ut på marknaden under de närmaste månaderna. När det kommer till Audi SQ8-priset 2022 bör det börja på cirka 91 000 $.

Volvo Grupp A