Audi SQ7 2023: Bilder, priser, tekniska data

Med sju säten, en 500-hästars V8-motor och en mängd funktioner, den Audi SQ7 2023 en prestanda lyxsuv med många fördelar och få nackdelar. Den är fantastisk att köra, erbjuder imponerande prestanda och komfort och har ett premium och aggressivt utseende som matchar. Interiören har tre sätesrader och moderna skärmar som packar mycket teknik men till stor del avstår från praktiska knappar.

Alla de bästa delarna av standard Q7 finns här, bara med mer kraft och närvaro. SQ7 konkurrerar med andra sådana högpresterande stadsjeepar BMW X5 M och Mercedes-AMG GLE-klassen och har syskon i Audi-familjen inklusive den vassare Audi SQ8 .

Vad är nytt för 2023?

Dubbelglasfönster är en ny del av det valfria Executive-paketet, och 22-tumshjul ansluter till extralistan. De är utrustade med högpresterande sommardäck och finns i antingen mattgrå eller svart.

För ett fordon som börjar på över 90 000 euro är den bättre utrustade Prestige-utrustningen värd tilläggspriset enligt vår mening. Den erbjuder ett S-Sport-paket på 5 900 € som inkluderar önskvärda uppgraderingar som en bakre sportdifferential och Audis aktiva rullstabiliseringssystem.


motor, transmission och prestanda

SQ7 har en dubbelturboladdad 4,0-liters V8-motor med 500 hk och 568 lb-ft vridmoment, som den delar med den mekaniskt liknande SQ8 dubbelrads-SUV:n. Det låter mycket, och det är det: det är samma motor som används i den ännu kraftfullare RS Q8, och i det här fallet avger den lite kraft och vridmoment. Quattro fyrhjulsdrift är standard, liksom en åttastegad automatlåda, och på vår testbana klarade SQ7:n sprinten från 0 till 100 km/h på bara 3,5 sekunder. Trots sin prestandapotential kan SQ7 lätt användas som en familje-SUV och erbjuder oklanderlig hantering. Hanteringen är inget mindre än heroisk med tanke på att det är en riktig tungviktare; den behärskar slingrande vägar med lätthet och känns sällan rastlös.


Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

EPA betygsätter SQ7 till 17 mpg kombinerat, 15 mpg i staden och 21 mpg på motorvägen, vilket är ungefär lika törstig som du kan förvänta dig för en V-8-driven SUV. I vårt bränsleekonomitest vid 75 km/h på Autobahn uppnådde SQ7 en siffra på 21 mpg. För mer information om SQ7:s bränsleekonomi, besök EPA:s webbplats.


Interiör, komfort och last

SQ7 erbjuder samma praktiska interiör som Q7, men med några speciella funktioner som sportigare säten och olika läderdetaljer. Liksom Q7 kommer SQ7 med en tredje sätesrad som standard, vilket gör den till en snygg sjusitsig familjebil. Lastutrymmet bakom tredje sätesraden är begränsat, som i Q7, men utan de sätena och andra radens stolar passar SQ7 förmodligen samma 25 handbagage som vi kunde få plats i den vanliga Q7.


infotainment och uppkoppling

Q7 har uppdaterats för 2020 med ett nytt infotainmentsystem med pekskärm, och SQ7 har också detta system. Tre digitala skärmar är utspridda över instrumentbrädan. En fungerar som en omkonfigurerbar display, en annan som navigations- och underhållningsdisplay och en tredje som tillgång till fordonsinställningar och klimatkontroller. Beroende på hur du känner för fysiska och beröringskänsliga kontroller kan SQ7:s kabin glädja eller reta dig.


Säkerhets- och förarassistansfunktioner

Audi erbjuder grundläggande förarassistanssystem som standard på SQ7, men mer avancerad teknik kostar extra. För mer information om SQ7:s krocktestresultat, besök webbplatserna National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar:

  • Standard automatisk nödbromsning med kollisionsvarning framåt
  • Lane Departure Warning och Lane Departure Warning som standard
  • Adaptiv farthållare som tillval med halvautonomt körläge

Garanti och underhållstäckning

SQ7 kommer med samma garanti som andra Audi-modeller, vilket inkluderar:

  • Begränsad 4 års eller 50 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är giltig i 4 år eller 50 000 miles
  • Inget gratis planerat underhåll

Rekommenderat försäljningspris är Audi SQ7 2023 – 99.390 euro.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar