Audi RS Q8 2022: priser och egenskaper

I en värld av högpresterande SUV:ar är en av platserna att gå till RSQ8-modellen, den kraftfullaste Audi-SUV du kan få. Utrustad med en kraftfull dubbelturbo V8 erbjuder den utmärkta prestanda, men den kombineras med andra egenskaper hos SUV:n. För i år har Audi RS Q8 2022 inga större uppdateringar, men det finns ändå några intressanta innovationer att nämna, framför allt vad gäller nya säkerhetsdetaljer och valfria interiördetaljer.

Å andra sidan förblir den övergripande layouten densamma. Så du kan lita på en SUV som erbjuder till exempel utmärkta accelerationsvärden, smidig hantering och en attraktiv men elegant design. Dessutom finns det typiska Audi-kvaliteter, som utmärkt interiörkvalitet och massor av tekniska finesser. Å andra sidan kommer de största klagomålen från saker som den mjuka känslan av bromsarna och avsaknaden av den tredje raden, vilket är viktigt för våra webbplatsbesökare.

Audi RS Q8 2022: priser och egenskaper

Audi RSQ8 2022 design

Den Audi RSQ8 2022 inte medföra några väsentliga förändringar, så att du kan räkna med en välbekant design som har funnits i ett antal år. Naturligtvis är denna SUV starkt baserad på produktionsmodellen, vilket innebär att den kör på den välkända MLB-plattformen. Det kommer dock med en hel laddning av uppgraderingar. Det finns till exempel en sportig chassiuppställning som avsevärt förbättrar hanteringen. Det finns också förbättrade bromsar, även om vi måste säga att bromspedalen definitivt inte känns på samma nivå som den gör på företagssyskon som Porsche Cayenne eller Lamborghini Urus .

Visuellt fortsätter Audi RSQ8 2022 den välkända stylingen, som känns något svagare jämfört med konkurrenterna. Det gör denna SUV till en sorts sovvagn, som vi definitivt gillar väldigt mycket. Ändå sticker RSQ8 ut på många sätt när det kommer till styling. Det finns unika hjul, exklusiva färger och många små detaljer som understryker dess prestandakaraktär.

✓ Du kan också kontrollera:

Audi RSQ8 2022 motor

Detta är utan tvekan den mest intressanta delen av Audi RSQ8 2022. Årets modell fortsätter på samma sätt. Den har en välkänd 4,0-liters dubbelturbo V8 som utvecklar runt 591 hk. Det är cirka 50 hästar mindre jämfört med Urus, men accelerationen är fortfarande inte av denna värld. Denna stora SUV tar bara 3,7 sekunder att nå 60 mph. Självklart kommer suven med en 8-växlad automatlåda, som också gör ett jättebra jobb.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Topphastigheten är 189 mph och med tanke på alla dessa galna siffror förväntas det vara låga mpg-siffror. Du kommer att köra runt 13 mpg i staden och 19 mpg på motorvägen. Detta är naturligtvis uppoffringen du måste göra för att uppnå denna prestationsnivå.

Inre

Inuti är den i stort sett samma som standardmodellen Q8. Byggkvaliteten är utmärkt samtidigt som materialen är bra. Dessutom finns det massor av tekniska funktioner som gör att allt ser ännu mer värdefullt ut.

Audi RS Q8 2022: priser och egenskaper

För i år har företaget presenterat några intressanta innovationer. Den förmodligen största uppgraderingen är det nya RS-designpaketet som finns tillgängligt, som inkluderar mattor med RS-logga, randiga säkerhetsbälten och Alcantara-klädsel i mocka för mittkonsol, ratt och växelspak.

Det tillgängliga utrymmet i interiören motsvarar ungefär det i produktionsversionen. Det finns två mycket rymliga och bekväma stolsrader, medan framstolarna är uppgraderade med mycket bättre sidostöd. Lastutrymmet erbjuder också samma antal – 30,5 kubikfot lastutrymme bakom baksätena och 60,7 kubikfot totalt lastutrymme.

funktioner

Eftersom detta är den dyraste versionen av SUV:n är den fullständiga standardutrustningen helt vettig. Standardutrustningen inkluderar ett 12,3-tums digitalt instrument, 10,1- och 8,6-tums pekskärmar, navigering, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, två USB-portar, HD-radio, premiumljudsystem, Wi-Fi-hotspot, fyra zoner automatisk luftkonditionering och omgivande belysning och mycket mer.

När det gäller säkerhetsfunktioner ger 2022-modellen några innovationer. Dessa är den adaptiva farthållaren och filbytesvarningssystemet. Det finns också ett nytt valfritt paket som lägger till godsaker som trafikskyltigenkänning och en korsningsassistent.

Bland standardsäkerhetsfunktionerna hittar du även godsaker som backkamera, parkeringssensorer, dödvinkelövervakning, tvärtrafikvarning bak, kollisionsvarnare fram, filbytesvarning och mycket mer.

Audi RS Q8 2022: priser och egenskaper

Audi RSQ8 2022 releasedatum och pris

Den Audi RSQ8 2022 finns redan i de flesta delar av världen, inklusive Nordamerika. Den amerikanska modellen börjar på cirka 116 500 euro.

Volvo Grupp A