Audi Q7 2024: Motorer, priser, tekniska data

Audi arbetar för närvarande med den andra uppdateringen av Q7 plug-in hybrid (PHEV) efter en ansiktslyftning 2019, med den uppdaterade modellen som förväntas lanseras för modellåret 2024.

Design och inredning

Spionrapporter om Audi Q7 PHEV 2024 tyder på att SUV:en kommer att genomgå mindre designändringar med fokus på fronten. Reviderade Matrix LED-strålkastare med en smal bakre ljuslist längst upp, en omdesignad åttkantig singleframe-kylargrill med ett nytt bikakemönster, nya luftintag och en ny stötfångare förväntas ge ansiktet en mer modern och självsäker look.

Nya lättmetallfälgar i 19, 20 och 21 tum väntar på sidorna. Spionbilder visar att bakpartiet också är uppfräschat med ny grafik i bakljusen och en ny stötfångare.

Företaget testar fortfarande den uppdaterade modellen på allmänna vägar. Audi-ingenjörer sågs med den nya Q7-prototypen på snöiga vägar i norra Sverige så tidigt som i maj 2023.


Tekniska data

För att hålla jämna steg med BMW X5 PHEV (BMW X5 xDrive50e) och Mercedes GLE PHEV (Mercedes GLE 400 e 4MATIC), som har en officiell WLTP-räckvidd på upp till 110 respektive 105 kilometer, måste Audi Q7 PHEV 2024 erbjuda en betydligt längre räckvidd än sin föregångare. Den kan få ett större batteripaket med en energilagringskapacitet på minst 25 kWh (netto).

Den nuvarande Q7 PHEV, som inte kunde beställas på vissa viktiga marknader på grund av problem med leveranskedjan, drivs av en turboladdad 3,0-liters V6-bensinmotor kopplad till en synkronmotor med permanentmagnet. Den senare är integrerad i huset till en 8-växlad automatisk växellåda. En permanent fyrhjulsdrift med självlåsande mittdifferential fördelar vridmomentet mellan fram- och bakaxlarna. Audi kan modifiera motorn och elmotorn så att den totala effekten och det kombinerade vridmomentet blir högre än föregångarens 250 kW (335 hk) och 450 Nm (332 lb-ft).


Datum för utfärdande

Den nya Audi Q7 PHEV kommer att lanseras i Europa i början av 2024. Den betydligt större räckvidden för den nya SUV:en med eldrift kan vara ett övertygande argument för det amerikanska dotterbolaget.

Audi har ännu inte meddelat när nya Q7 kommer att lanseras. Vi vet att företaget kommer att vara upptaget med Q6 e-tron, som kommer att debutera i Q4 2023, så det kan försöka schemalägga världsdebuten för nya Q7 till september 2023. 5-10 kan vara en bra tidpunkt för debuten. Det förväntas att introduktionen av varianterna kommer att ske gradvis.

För modellåret 2024 kommer Q7-serien att få en uppdatering med ny standardutrustning och nya tillvalspaket. I framtiden kommer alla Q7-modeller att ha adaptiv farthållare som standard och fjärrstart kommer att vara möjlig via Audi connect-appen. Executive-paketet, tillgängligt från Premium Plus, inkluderar trafikskyltsigenkänning för Q7 45-varianterna. Från och med utrustningsnivån Premium Plus är flerfärgad LED-interiörbelysning med kontur- och kurvljus också standard.

Q7 55 Prestige får också det nya S line sportpaketet, som erbjuds i Europa för första gången med S line exteriör. Andra egenskaper hos Q7 Prestige inkluderar Dinamica taklister och HD Matrix LED-strålkastare med Audi laserljus.


Volvogrupp-a.se säger

Med förbättrad design, nya funktioner och en betydligt längre räckvidd på helt eldrift kommer Q7 2024 Plug-in Hybrid att bli ett ännu mer attraktivt alternativ för kunder som letar efter en rymlig plug-in hybrid SUV.

Foton och källa: Audi.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar