Audi Q5 Sportback 2022: priser och egenskaper

Den nya Audi Q5 Sportback 2022 har presenterat, och vi måste erkänna det ser lockande. Denna sportiga version är baserad på Q5 -modellen och delar i stort sett samma motorer med den. Till skillnad från den vanliga Q5 har Sportback dock standard S-Line exteriördetaljer.

Enligt tillverkaren kommer Audi Q5 Sportback att säljas under första halvåret 2021. Med tanke på att den har fler funktioner och bättre styling skulle det kosta några tusen dollar mer än standard Q5. Enligt den senaste spekulationen, förvänta dig att Sportback SUV kommer att vara lite över 44 000 euro.

Audi Q5 2022 Sportback design

Som nämnts tidigare är den kommande Audi Q5 Sportback 2022 baserad på Q5 -modellen och är i stort sett samma crossover. Naturligtvis rymmer det några förändringar och utrustningsskillnader. Inte överraskande märkte vi först att Q5 och Sportback är ganska identiska från näsa till A-stolpar. Dimensionerna på Q5 Sportback är dock 0,3 tum längre än den vanliga versionen och erbjuder bättre aerodynamik.

Sammantaget kommer Sportback med ett mer aggressivt främre förkläde tack vare ett nytt galler och LED -strålkastare som är i mycket bättre form. På baksidan gör tillverkaren också några ändringar genom att lägga till en unik stötfångare och senaste Audis för att få OLED -bakljus.

Premium stuga

Interiören i Audi Sportback 2022 är vanligtvis ett övertagande av den tidigare standard Q5. Tänk dock på att Sportback -formen minskar lastutrymmet. Med baksätena fällda erbjuder den nya modellen 18 kubikfot lastutrymme, betydligt mindre än den vanliga modellen med 25,1 kubikfot. Det är en betydande minskning och motsvarar den för Audi Q3. Intressant nog, när sätena fälls ner, öppnar lastutrymmet till 52,3 kubikfot, vilket inte är långt från standardmodellen och 53,1 kubikfot. Det finns vissa förändringar på teknikavdelningen, och nya Sportback rymmer nu en 10,1-tums pekinfotainmentskärm och det nya Audi-operativsystemet.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Som du kan se är kabinen unik och erbjuder maximal komfort. Den har också konfigurerbar omgivningsbelysning och kan valfritt utrustas med en 12,3-tums instrumentpanel i den virtuella cockpiten.

Audi Q5 2022 Sportback drivlinjespecifikationer

Precis som basen Q5 drivs nya Sportback av samma motorer. Det första erbjudandet är en turboladdad 2,0-liters fyrcylindrig med mild hybridassistans som kan producera 261 hästkrafter och 273 pund-fot vridmoment. Denna modell är som standard utrustad med en sjuväxlad DCT-automatlåda och fyrhjulsdrift.

Nästa är en kraftfullare version av SQ5 som består av en överladdad 3,0-liters V6 som utvecklar 349 hästkrafter och 369 pund-fot vridmoment. Denna modell är också utrustad med fyrhjulsdrift som standard, men använder, till skillnad från den första, en traditionell åttastegad automat.

Utgivningsdatum och pris

Den nya Audi Q5 Sportback 2022 är den sportiga SUV som kommer att nå marknaden under första halvan av 2021. Som nämnts tidigare kommer denna modell att använda samma motorer som den vanliga modellen och levereras med S-line detaljer.

Priset beror på utrustningen och kommer sannolikt att börja med 44 000 euro. Om du väljer den kraftfullare SQ5 -versionen måste du betala ut 53 000 euro.

Volvo Grupp A