Audi Q4 E-Tron 2022: priser och egenskaper

Den kommande Audi Q4 E-Tron prototyp 2022 spionerade på igen i år. Audi kommer att avslöja Q4 E-Tron senare i år, medan försäljningen beräknas börja i USA nästa år. Som vi kan se på de första bilderna har den nya modellen en futuristisk design och ett godkänt förseglat galler. Förutom denna modell arbetar tillverkaren också med den coupé-liknande versionen som kallas Q4 Sportback E-Tron.

Liksom sin huvudkonkurrent Volkswagen ID.4. Q4 E-Tron sitter på samma MEB-plattform från Volkswagen Group med ett kraftfullt batteri under golvet. Q4 E-Tron kommer sannolikt att slå ut på marknaden med dubbelmotoruppsättningen, enligt de senaste nyheterna.

Audi Q4 E-Tron 2022: priser och egenskaper

Audi Q4 E-Tron 2022 första utseende

Den nya kompakta Audi Q4 E-Tron 2022 ser futuristisk ut och några synliga element avslöjar att det är en elbil. Det inkluderar ett attraktivt förseglat galler som sannolikt kommer att använda några kromelement som vi såg på den nyligen introducerade Q5 E-Tron.

Sammantaget är formspråket unikt och Audi Q4 E-Tron kommer också med nya strålkastare. Som vi har hört kommer tillverkaren förmodligen att använda samma språk för alla kommande E-Tron-modeller. Aerodynamiken är utmärkt och designers använde unika, snygga hjul som resulterade i en sportigare design.

Inredning

Inuti kommer Audi Q4 E-Tron förmodligen att få några av elementen från Q5 E-Tron. Förvänta dig en rymlig hytt med samma layout som bekvämt rymmer fem passagerare.

Precis som Q5 E-Tron kommer den mindre Audi Q4 2022 troligen att ha modern stil och massor av högkvalitativa material. Det kommer också att rymma en relativt stor infotainment -skärm och den berömda Audis digitala instrumentkluster. Dessutom kan vi förvänta oss standardutrustning som navigering, Apple CarPlay och Android Auto-integration, ett kamerasystem ovanifrån och ett avancerat Bang & Olufsen 3D-ljudsystem.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Audi Q4 E-Tron 2022: priser och egenskaper

säkerhet

Som du säkert vet, sätter passagerarnas säkerhet först hos Audi. Paketet för nya Audi Q4 E-Tron inkluderar övervakning av blinda fläckar (Audi kallar det ”Sidhjälp”), automatisk nödbromsning, dragkontroll, varning för korsning av trafik och mycket mer.

✓ Du kan också kontrollera:

Audi Q4 E-Tron 2022 drivlinjespecifikationer

Enligt några tidiga rapporter kommer den kommande Audi Q4 E-Tron 2022 sannolikt att slå ut på marknaden med dubbelmotoruppsättningen. Samma källa avslöjar också att vi kan förvänta oss att den kommer att accelerera från 0 till 60 mph på cirka 6,0 sekunder.

Utöver det regleras toppfarten till 111 miles i timmen, och Audi Q4 E-Tron bör erbjuda en räckvidd på 200 miles. Som redan nämnts kommer Audi också att presentera Q4 E-Tron Sportback-versionen med ännu bättre acceleration och körsträcka. Precis som VW ID.4 kommer nya Q4 E-Tron med största sannolikhet att använda samma 82 kilowattimmars batteri som kommer som standard. Batteriet driver en dubbelmotor med 302 hästkrafter.

Audi Q4 E-Tron 2022: priser och egenskaper

Utgivningsdatum och pris

Den kommande Audi Q4 E-Tron 2022 är en elegant helelevad SUV som kommer att tävla med VW ID.4. Audi avslöjar att Q4 E-Tron kommer att lanseras på marknaden i år. Räkna dock med att försäljningen börjar i USA nästa år.

Beroende på utrustnings- och utrustningsvarianter börjar den nya modellen på 45 000 euro och kan lätt nå nästan 60 000 euro för en fullt utrustad modell.

Volvo Grupp A