Audi Q3 2022 Facelift: priser och egenskaper

En av de minsta tyska crossover -SUV: arna, Audi Q3 2022 , håller på att byggas om helt. Om du inte visste hoppades modellen över 2021 på grund av coronaviruset och tillverkaren är redo att göra några radikala förändringar av nästa generations modell. Såvitt vi vet kommer nya Q3 att få en bättre exteriördesign och en rymligare hytt.

I allmänhet är det en betydande uppgradering från den redan förtjusande high-end SUV, och Audi ger den en rikare interiör, avancerad teknik och ett brett utbud av motorer. Det kraftfulla elektrifierade alternativet och fyrhjulsdriften gör definitivt Q3 till ett önskvärt val. När det gäller specifikationer kommer den uppdaterade Q3 att träffa utställningslokaler som 2022 -modellen i slutet av 2021.

Audi Q3 2022 Facelift: priser och egenskaper

Audi Q3 2022 restyling

Utsidan av Audi Q3 2022 är definitivt sportigare än tidigare. Intressant nog lånar nya Q3 något från den imponerande A4 -sedanen. I allmänhet ser det främre förklädet identiskt ut med en skarpt vinklad LED-strålkastare och ett åttkantigt galler i ett stycke. Enligt Audi har nya Q3 också breda hjulbågar och standard 18-tums hjul. De övre trimremsorna bör dock ge mer attraktiva 19- eller 20-tums hjul.

Den här gången märkte vi en integrerad bakspoiler och vassare LED -bakljus på baksidan. Dessutom ser S-Line-modellen lite mer aggressiv ut tack vare en bredare nedre öppning som rymmer dimljusen och de grå trimlistarna under gallret.

✓ Du kan också kontrollera:

Inredning

Den mest märkbara uppdateringen av Audi Q3 2022 är inuti. Audi gör en vacker interiör med högkvalitativa material och en skarp, modern design. Generellt sett ser interiören åtminstone en klass högre ut, och det är betydligt mer ben och takhöjd bak. Vanliga Q3 erbjuder läder med trä accenter, medan den sportigare S-linjen har orangefärgade Alcantara-accenter och skiftpaddlar.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Ur teknisk synvinkel har den kommande modellen också en utmärkt 10,1-tums skärm som styr infotainmentsystemet och med värme / ventilation / luftkonditionering (HVAC) under det. Dessutom är den senaste Q3 utrustad med ett digitalt instrumentkluster som standard och kan ersättas av Audi virtual cockpit i de högre utrustningsvarianterna.

Audi Q3 2022 Facelift: priser och egenskaper

Audi Q3 2022 drivlinjespecifikationer

Den nya Audi Q3 2022 kommer att erbjuda ett urval av några motorer. Den första och basmotorn är fortfarande en 2,0 liters turbo 4 -cylindrig motor som ger 228 hästkrafter. Denna motor är som standard ansluten till en 8-växlad Tiptronic automatisk växellåda och Audis Quattro fyrhjulsdrift. Audi hävdar att den här enheten kan accelerera till 60 mph på bara sju sekunder när den drivs av superbränsle.

Det elektrifierade alternativet kan dock bara fås med en 40 TFSI e -modell, även känd som Sportback. Denna version kombinerar en 1,4 liters turboladdad inline-4 med en integrerad elmotor. Enligt Audi utvecklar detta system 201 hästkrafter och 258 pund-fot vridmoment. Q3 Sportback innehöll också en 13 kWh, vilket kommer att resultera i en räckvidd på 30 miles.

Audi Q3 2022 Facelift: priser och egenskaper

Hur mycket kommer Audi Q3 2022 att kosta?

Den mer attraktiva Audi Q3 2022 kommer med en fullständig översyn senare på året. Det betyder att vi borde förvänta oss sportigare styling och samma hytt som vi har sett på några av de senaste Audi -modellerna.

I allmänhet har denna lilla SUV mycket gemensamt med Audi A4. I sin grundform börjar den nya Q3 på 35 000 euro, medan PHEV -modellen kan kosta cirka 10 000 euro mer.

Volvo Grupp A