Audi Q2 2022: priser och egenskaper

Den kommande Audi Q2 2022 är tyskarens lilla crossover som kommer i november. Denna modell får en fräsch look och en mer modern inredning. Påstås att Audi kommer att lägga till många nya tekniker och förarassistans genom utrustningsvarianter. Dessutom introducerades den allra första versionen av denna kompakta crossover för tre år sedan och har haft stor popularitet sedan dess. Den nya versionen kommer att komma ut på den europeiska marknaden i november, medan försäljningen i USA beräknas börja under det första kvartalet 2022.

E-Tron-varianten är också på gång och kommer troligen att introduceras tillsammans med alla andra motorer. Med tanke på att Q2 är en överföringsmodell kommer den säkert att använda några av de befintliga drivlinorna.

Audi Q2 2022: priser och egenskaper

Audi Q2 2022 redesign

Den Audi Q2 2022 är den nya lilla crossover som kommer att få mindre styling uppdateringar från den tidigare generationen. Generellt sett ser det snyggt och uppdaterat ut. Tillverkaren har gjort några ändringar för 2022, och Q2 kommer med bättre karosseri och mer iögonfallande grafik på gallret och strålkastarna. Sammantaget har designen uppdaterats och nya Q2 ser bättre ut än någonsin.

På baksidan förblir dock nya Audi Q2 helt orörd. Den har samma LED -bakljus och stötfångare. Om du gillar det sportigare kan du i allmänhet välja S -serien och Black Edition -varianterna. Båda modellerna finns med massor av svarta accenter och imponerande 19-tums lättmetallfälgar. Enligt många rykten kommer Audi också att introducera några nya yttre färger.

Audi Q2 2022: priser och egenskaper

Förändringar i interiören

Inuti kommer den nya Audi Q2 2022 inte att skilja sig från sina syskon. Dessutom varierar inredningen beroende på utrustningsvariant. Q2 har samma sittarrangemang som tidigare, och även ingångsnivån har många fördelar. Vi rekommenderar en Black Edition-modell som levereras som standard med en ny 12,3-tums virtuell cockpit och en 8,3-tums infotainment-pekskärm. Denna version erbjuder också ett mycket stödjande röststyrningssystem och bakre parkeringssensorer.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Men om detta inte räcker för dig erbjuder de bästa utrustningsalternativen mer lyx som nappaläderklädsel, B&O -ljudsystem och ett otroligt panoramavridande tak. För förarassistansfunktionerna i nya Audi Q2, inklusive adaptiv farthållare, blindpunktsmonitorer och ett delvis autonomt parkeringssystem.

✓ Du kan också kontrollera:

Audi Q2 2022 motoralternativ

Den nya Audi Q2 2022 kommer att finnas tillgänglig med några motoralternativ. Crossover på instegsnivå kommer att fortsätta använda en 1,0 liters motor som ger 116 hästkrafter. En 1,5-liters TFSI-bensinmotor som tillval som utvecklar cirka 150 hk har mer effekt. Denna slipmaskin är utrustad med ett start-stopp-system som standard, vilket inaktiverar cylindrarna för att spara lite bränsle. Som med många Audi -modeller kan denna funktion också stängas av genom att välja sportläge.

Den mest kraftfulla versionen kommer definitivt att finnas under huven på “40 TFSI”. Denna modell använder en 2,0 liters motor och ett 48 volts milt hybridelektrisk system. Detta ger cirka 200 hästar. Enligt Audi kommer denna version också att använda Quattro fyrhjulsdrift, vilket är lättare och mer effektivt. Den helt elektriska drivlinan är på gång och kommer enligt uppgift att erbjuda en räckvidd på cirka 300 miles.

Audi Q2 2022: priser och egenskaper

Audi Q2 2022 släppdatum, pris

Den Audi Q2 2022 är den lilla crossover SUV som kommer att drabba de europeiska marknaderna i november. Enligt den information vi fått kommer den nya versionen att kosta 32 500 euro, vilket är mycket högre än den tidigare modellen.

När det gäller USA: s kustlinjer kommer det senaste Q2 under första kvartalet 2022. Priserna på hybrid- och helelektriska versioner har dock ännu inte offentliggjorts. Håll ögonen öppna för fler kommande nyheter.