Audi A8 2022: priser och egenskaper

Lyx, elegans, status och prestige. När du tänker på en bil som kan beskrivas med dessa fyra ord, tänker du utan tvekan på Audi A8 2022, ett fordon som har blivit ett riktmärke i segmentet lyxsedan sedan 1994.

Audi presenterade den fjärde generationen av sitt flaggskepp 2017, vilket höjde design, prestanda och utrustning till en högre nivå och gjorde A8 till varumärkets progressiva ansikte än i dag. Den 28 oktober hade vi dock nöjet att se nya Audi A8 för första gången, inklusive en mer aerodynamisk design, en ny front, nästa generations teknologier och nya fram- och bakljus som tillsammans ger en ny användarorienterad och säker upplevelse Mobilitet.

Den nya Audi A8 2022 är mer representativ och atletisk, särskilt på framsidan, som basen av den inre-frame-grillen är nu bredare och sidoluftintagen är mer vertikala. Sett från sidan är taket platt och de långsträckta karosslinjerna framhäver längden, medan de breda hjulhusen indikerar det vanliga Quattro-dragsystemet.

Alla dessa designförändringar förändrar minimalt dimensionerna på A8, som nu är 5,19 meter lång, 1,95 meter bred, 1,47 meter hög och har en axelavstånd på 3 meter. Det bör noteras att S8, den sportigaste modellen, är runt en tum längre.

I slutet av kapitlet om exteriördesign bör det noteras att Audi också erbjuder ett exteriörpaket i krom och, för första gången i A8, det nya exteriörpaketet S line, som integrerar ett slående blad i området för ​luftintagen som liknar de på S8 är väldigt lika för att förbättra fronten. Audi erbjuder totalt elva alternativ för de färger som finns tillgängliga för nya A8: nya District Green Metallic, Firmament Blue, Manhattan Grey, Ultra Blue och de nya matta färgerna Daytona Grey, Florette Silver, District Green, Terra Grey och Glacier White. Med Audi Exclusive-programmet kan du dock välja valfri färg på nya Audi A8 .

MATRIX LED-STRÅLJUS OCH OLED-BAKELJUS

De digitala matris-LED-strålkastarna i nya Audi A8 använder DMD-teknik (Digital Micromirror Device), var och en av cirka 1,3 miljoner mikrospeglar, så att ljusstrålen kan justeras med högsta precision. Strålkastarna har en ny mycket praktisk funktion för att köra på vägen, körfältsljuset. Som namnet antyder avger denna funktion en slags ljusmatta som intensivt lyser upp hela vägbanan. En annan funktion, orienteringsfunktionen, är mycket användbar för att förflytta sig säkert runt byggarbetsplatser, eftersom den intuitivt hjälper föraren att hålla sig i körfältet.

Däremot är nya A8 som standard utrustad med digitala OLED-bakljus, som kännetecknas av en närhetsdisplay. Så om en annan bil närmar sig A8 bakifrån inom två meter, aktiveras alla OLED-segment för att varna föraren som närmar sig.

Rymlig, ELEGANT OCH TEKNOLOGISK INTERIÖR

Inuti erbjuder nya A8 2022 en rymlig, elegant och bekväm kabin med detaljer av högsta kvalitet. Det breda utbudet av stolar från den tyska tillverkaren märks särskilt i baksätena, där det finns många justeringsmöjligheter och ett fotstöd på passagerarryggen är försett med värme- och massagefunktioner.

Stolarna är klädda i Valetta-läder som standard, men finns även som tillval i Valcona-läder och den nya cognacbruna färgen. Som tillval kan kunden även stoppa dörrpanelerna, stolppanelerna och taket med det hållbara mikrofibermaterialet Dinamica.

✓ Du kan också kontrollera:

När vi presenterade nya Audi A8 lade vi dock märke till de två nya 10,1-tumsskärmarna på baksidan av framsätena. Det förefaller oss vara en bra lösning för att öka komforten för passagerarna i baksätet. Dessutom möjliggör mittarmstödet bak att många komfort- och infotainmentfunktioner i fordonet kan styras via en OLED-pekskärm i storleken på en smartphone.

Nya A8 är utrustad med operativsystemet MMI touch response, som bygger på två 25,6 och 21,8 centimeters displayer, samt röststyrning med taligenkänning. Audi Virtual Cockpits digitala instrumentering erbjuder som tillval en head-up-display, som visar den viktigaste informationen direkt i förarens synfält. Nya A8 har även MMI navigation plus, som är baserad på den tredje generationen av det modulära infotainmentpaketet (MIB 3).

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

MAXIMAL SÄKERHET: 40 FÖRARHJÄLPSSYSTEM

Nya A8 har ett 40-tal förarassistanssystem som standard, inklusive Audi presense basic och Audi presense front säkerhetssystem. Alla säkerhetsalternativ är organiserade i tre olika paket ”Park”, ”City” och ”Tour”. ”Park”-paketet kännetecknas av integrationen av fjärrparkeringsassistenten plus; ”City”-paketet består av korsningsassistenten, filbytesvarningssystemet, assistenten för tvärtrafik bak, avfartsassistenten och Audi pre sense 360° säkerhetssystem; När allt kommer omkring är ”Tour”-paketet det mest omfattande och har, förutom många system, en adaptiv farthållare.

FEM MOTORER FÖR AUDI A8 2022

Den uppdaterade A8 är tillgänglig med fem enheter: V6 3.0 TDI och 3.0 TFSI-blocken, V8 4.0 TFSI med selektivt cylinderavaktiveringssystem (tillgängligt för A8 och S8 i olika effektnivåer) och TFSIe plug-in hybrid, som använder 3.0 TFSI-motor kombinerad med en elmotor.

V6 3.0 TDI-motorn är installerad i Audi A8 50 TDI quattro och i A8 L 50 TDI quattro. Denna dieselmotor utvecklar 210 kW (286 PS) kraft, 600 Nm vridmoment, accelererar från 0 till 100 km/h på 5,9 sekunder och når en topphastighet på 250 km/h.

V6 3.0 TFSI-motorn driver i sin tur Audi A8 55 TFSI quattro och A8 L 55 TFSI quattro. Denna motor utvecklar en effekt på 250 kW (340 PS) och 500 Nm i vridmoment, även om det finns en variant med 210 kW (286 PS) på den kinesiska marknaden.

Audi erbjuder andra versioner  som inte kommer att finnas tillgängliga på den spanska marknaden  för närvarande : V8 4.0 TFSI med 339 kW (460 PS) effekt och 660 Nm vridmoment. Denna motor, som kan utrustas med A8 60 TFSI Quattro och A8 L 60 TFSI Quattro, accelererar från 0 till 100 km/h på 4,4 sekunder.

Slutligen erbjuder Audi två plug-in hybridvarianter: Audi A8 60 TFSIe Quattro och A8 L 60 TFSIe Quattro. Båda kombinerar 3,0 TFSI-motorn med en elmotor, medan litiumjonbatteriet ökar sin kapacitet till 14,4 kWh, betydligt mer än den tidigare modellen. Med en effekt på 340 kW (462 PS) och ett vridmoment på 700 Nm accelererar A8 60 TFSIe Quattro från 0 till 100 km/h på 4,9 sekunder.

NY AUDI A8 2022

Den   Audi A8 2022 TFSI Quattro  , den sportig modell i serien, är utrustad med en V8 biturbo motor med 420 kW (571 hk) och ett maximalt vridmoment på 800 Nm, vilket gör det möjligt att gå  från 0 till 100 km 3,8 sekunder / h för att accelerera. Den mest kraftfulla modellen i A8-familjen erbjuder prediktiv aktiv fjädring, sportdifferential och dynamisk fyrhjulsstyrning som standard. Observera att nya S8 endast är tillgänglig med lång hjulbas på de kinesiska, amerikanska, kanadensiska och sydkoreanska marknaderna. Denna större längd och höjd på fordonet ger passagerarna mer komfort tack vare det extra utrymmet som skapas för huvudet och benen.

NY AUDI A8 L HORCH

För den kinesiska marknaden, den viktigaste marknaden för A8, har Audi designat en specialversion som kallas A8 L Horch. Versionen mäter 5,45 meter i längd (13 cm mer än A8 L) och kännetecknas av exklusiva element som den specialdesignade enkelramsgrillen med vertikala lameller, kromapplikationerna på spegelhusen och de specifika ljussignaturerna på sidor. Bak, ett större panoramatak, ett Horch-märke på C-stolpen, ”H-krona”-hjul, interiörklädseln med diamantquiltning, de speciella golvmattorna på ryggen och den präglade loggan på sätena.

PRISER PÅ DEN NYA AUDI A8 2022

Den nya Audi A8 kommer att finnas tillgänglig på den europeiska marknaden i december. I Spanien kommer Audi A8 50 TDI Quattro att finnas tillgänglig för 107 900 euro, den sportigare versionen Audi S8 kommer att finnas tillgänglig för 164 300 euro.

Volvo Grupp A