Alfa Romeo Tonale 2022: priser och egenskaper

Segmentet för kompakta SUV växer och laddhybrider är populära. Det är därför Alfa Romeo kombinerar båda och kommer att ha en lillebror vid sidan av Stelvio i framtiden. Alfa Romeo Tonale kommer inte att förbli en studie, produktionsversionen är så gott som färdig.

Italiensk charm, sportighet, moderna accenter och ändå är Alfa Romeo trogen sin stil. Konceptfordonet Tonale bör komma ganska nära produktionsversionen och visar åt vilket håll den italienska tillverkaren går i framtiden. Om du inte vill vänta längre, konfigurera helt enkelt en aktuell Alfa Romeo-modell eller ta en titt på våra hybridfordon.

Alfa Romeo Tonale 2022: priser och egenskaper

Alfa Romeo Tonale 2022 priser

Alfa Romeo Tonale är planerad att fira sin marknadslansering under hösten, troligen i september 2021. FCA-koncernen, som även Alfa Romeo tillhör, har Jeep kompass redan en modell på marknaden som tekniskt bygger på samma grund. Därför kan du orientera dig något på denna modell prismässigt. Kompassen är på drygt 26 000 euro. Ett exakt pris för Tonale är ännu inte känt.

motorer och hantering

de Alfa Romeo Tonal 2022 kommer som en laddhybridversion, vilket är den kraftfullaste varianten av Tonale med 240 hk. Det kommer även en 1,3-liters fyrcylindrig bensinmotor med 180 hk och en 2,0-liters diesel med antingen 140 eller 170 hk. Det kommer att finnas en 9-växlad automat som tillval.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Alfa Romeo Tonale 2022: priser och egenskaper

Specifikationer och exteriör design

Visuellt bör produktionsversionen förbli väldigt nära studien. de Tonale 2022 är mindre än Stelvio och träffar därmed tidens nerv som kompakt SUV. Som bilden av seriemodellen visar är tonfallet ganska ospektakulärt, men i positiv bemärkelse. Alfa Romeo klarar sig utan onödiga krusiduller, tonalen ska övertyga med enkelhet och klarhet.

Sidolinjen sluttar bakåt som en coupé, frontgrillen och de smala strålkastarna är typiska för Alfa. Det blir med största sannolikhet även en ljuslist bak, som även är populär hos andra tillverkare och passar bra in i Alfa Romeo-konceptet.

✓ Du kan också kontrollera:

Dimensioner är baserade på Jeep Compass. Denna är mellan 4,95 och 4,98 meter lång, 1,82 meter bred och mellan 1,63 och 1,66 meter hög.

Alfa Romeo Tonale 2022: priser och egenskaper

Alfa Romeo Tonale 2022 interiör

Tonalens interiör räcker för fyra vuxna. Ingenjörerna har utrustat Tonale-sportstolarna med integrerade nackstöd och en bred mittkonsol som sträcker sig bakåt. Läder, Alcantara och andra applikationer kan också hittas. Dessa accenter skapar kontrast och förbättrar tonen. En 12,3-tums cockpitskärm finns bakom ratten, med en 10,25-tums pekskärm bredvid.

Volvo Grupp A