Acura NSX 2022: priser och egenskaper

Den fräscha nya Acura NSX 2022 är på väg. Denna stiliga tvåsitsiga coupé är Acuras mest prestigefyllda fordon i en superbilsklass. Den kännetecknas av en attraktiv och sportig design, följt av en rymlig och mycket modern hytt.

Acura NSX 2022: priser och egenskaper

Liksom många Acura-modeller kommer nya NSX att vara värd för en hel del ny teknik. I allmänhet är Acura en mycket välkänd biltillverkare för att göra bekväma, måttligt spännande sedaner och stadsjeepar. Den mest spännande nyheten är att NSX kommer med en ny drivlina. Enligt de senaste uppgifterna sägs denna sportiga modell använda ett nytt hybridsystem som kommer att bestå av fyra motorer kopplade till en V6:a med dubbel turbo.

Acura NSX 2022 uppgraderingar

Som den tidigare modellen behåller den nya Acura NSX 2022 samma attraktiva utseende. I grund och botten kommer du att märka några mindre uppdateringar av frontramen. Det ser mer attraktivt ut tack vare ny strålkastargrafik och några rena linjer. I allmänhet är varje del av denna superbil gjord med precision. Acura NSX har fortfarande samma superbils form och proportioner.

Enligt tillverkaren ska den nya bilen vara aerodynamiskt bättre och ha låg markfrigång. Liksom den nuvarande varianten har den nya samma hjulbas på 103,5 tum och 47,8 tum på höjden, 176,1 tum på längden och 87,3 tum på bredden. Fordonet väger 3878 pund trottoarkant, cirka 400 pund mer än Audi R8 Coupe.

Acura NSX 2022: priser och egenskaper

Kabinfunktioner

Som en riktig supersportbil erbjuder nya Acura NSX 2022 en modern kabin och tillräckligt med plats för två passagerare. Förvänta dig dock inte mycket bagageutrymme. I princip kan denna sportbil bara hålla en golfbag i bagageutrymmet. Dessutom är hytten tyst och bekväm, och körställningen utstrålar sportighet.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

NSX erbjuds med en läder-Alcantara-blandning som standard, helläderklädsel med semianilinläder finns som tillval. Den är också utrustad som standard med en 7-tums pekskärm, navigering med trafikinformation i realtid, Apple CarPlay/Android Auto-smartphone-integration, nyckelfri ingång/start, tvåzons automatisk luftkonditionering, uppvärmda säten och omgivande hyttbelysning.

Acura NSX 2022: priser och egenskaper

Acura NSX 2022 drivlina specifikationer

Under huven finns nya Acura NSX 2022 med ett otroligt kraftfullt hybridsystem. Den här gången använder tillverkaren en dubbel turboladdare och fyra motorer för att driva NSX. Faktum är att elmotorer skickar kraft till bakhjulen, medan framhjulen har var sin elmotor. Tack vare detta system producerar NSX lite mindre än 600 hk.

Enligt Acura är den nya modellen en av de snabbaste bilarna i världen. Det är tänkt att sprinten från noll till 60 mph på bara 2,7 sekunder. Parat med en nio-växlad dubbelkopplingsautomat som är mycket smidig. Som du kan se gör den ett bra jobb och kostar mindre än konkurrenter som Lamborghini, McLaren eller Porsche.

Acura NSX 2022: priser och egenskaper

Hur mycket kostar Acura NSX 2022?

Nya Acura NSX 2022 kostar som sagt mindre än konkurrenter som Lamborghini, McLaren eller Porsche. Den börjar på cirka 160 000 euro och erbjuder en av de mest unika designerna i sin klass.

Stugan är modern och fylld med en hel del ny teknik. Acura NSX tvåsitsiga coupé kommer av många spekulationer att anlända senare under året med ett mer prestigefyllt utseende än tidigare.

Volvo Grupp A