Acura MDX 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Hondas lyxdivision Acura tar med sig den helt nya MDX -SUV för årsmodell 2022. Märket avslöjade nyligen några av funktionerna i den nya modellen och den upptäcktes också i prototypform. Den fjärde generationen Acura MDX 2022 kommer på den nya plattformen med nykonfigurerad fjädring och större. Den nya modellen drivs av en V6-motor ihop med den nya 10-växlade automatlådan, men det kommer också att finnas en kraftfull typ S-version som drivs av 355 hk V6-turbomotorn.

Den omdesignade Acura MDX har också en moderniserad design och en bekvämare hytt. Tre-radars hytten kommer också att vara utrustad med den senaste tekniken och säkerhetssystem från bandet. Hondas premiummärke kommer också att utrusta modellen med dess förstklassiga bekvämlighetsfunktioner.

Acura MDX 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Acura MDX 2022: design

Den omdesignade fjärde generationens Acura MDX 2022 kommer på den nya plattformen och med reviderade dimensioner som borde leda till bättre kroppskontroll och hyttkomfort. Det nya underlaget är det styvaste hittills, i kombination med den nykonfigurerade fjädringen med dubbla önskelement i fronten. Den nya arkitekturen skiljer sig från den nyligen helt nya TLX.

Den omdesignade Acura MDX kommer också med de reviderade måtten och designen. Den nya iterationen av modellen åker på en 3-tums längre hjulbas och är också bredare, vilket också bidrar till en mer kontrollerad och exakt körning.

Den helt nya MDX är visuellt mer modern och attraktiv. Framänden är mer skulpterad och sportar märkets senaste tredimensionella diamant pentagon-galler som flankeras av märkets JewelEye LED-strålkastare. De nya strålkastarna är smalare och har ny, attraktiv signaturbelysning. Den främre stötfångaren är också mer modern.

Ur ett profilperspektiv märks den längre näsan och motorhuven samt de diskret formade dörrpanelerna och utsvängda skärmar. Den skarpa taklinjen och den höga och definierade karaktärslinjen ger modellens utseende mer väsen.

Baksidan av modellen visar sportiga accenter och nya, snyggt accentuerade bakljus.

✓ Du kan också kontrollera:

Interiör, utrustning:

Hytten i den helt nya Acura MDX 2022 är ett stort steg framåt jämfört med den tidigare versionen. Hytten är bekvämare tack vare den längre hjulbasen och bredare karossen. Den nya modellen har också en ny instrumentpanel med attraktiva tvåfärgade klädsel dekorerade med distinkta accenter. Ett liknande mönster fortsätter på dörrpanelerna, ratten och mittkonsolen.

Den nya versionen drar också nytta av förbättrat huvud och benutrymme bak. Modellen kommer också att erbjuda uppvärmda och kylda säten och det kommer också att finnas nio massageinställningar. Alla rader är också behandlade med perforerat läder och kontrasterande sömmar och rör. Sätena kommer också att ha upp till 16-vägs effektfunktioner. Modellens hytt kommer också att finnas tillgänglig med LED -omgivningsbelysning med 27 olika belysningssystem.

Acura kommer också att utrusta den senaste MDX med sitt bästa inom teknik och säkerhetssystem. Modellen använder Acuras Precision Concept -design. Två skärmar dominerar den nya instrumentpanelen, vardera 12,3 tum. Nya MDX använder också trådlösa Apple Car Play och Android Auto. Det kommer också att finnas upp till sex USB -portar. Modellen kommer också att använda ett ELS 3D -ljudsystem med 25 högtalare och 1000 watt.

Varje Acura MDX 2022 kommer att förlita sig på varumärkets Acura Watch -säkerhetssvit, som inkluderar varning mot kollision med automatisk nödbromsning, varning för körfält, varning för körfält och adaptiv farthållare. Uppgraderingar inkluderar låghastighets bromsstyrning och trafikstockning.

Acura MDX 2022: specifikationer, pris, lanseringsdatum

Acura MDX 2022: prestanda

Med det omdesignade chassit, omkonfigurerade fjädring, Brembo-bromsar i lager och andra uppgraderingar borde den helt nya Acura MDX 2022 erbjuda bättre körkvalitet och prestanda. Nya MDX använder ett styvare chassi och en nykonfigurerad fjädring med dubbla önskelement fram och multi-länk bakaxlar.

Basmotorn kommer att vara en 3,5-liters turbofri V6 som utvecklar 290 hk. Motorn kommer i kombination med den nya 10-stegade automatlådan. Modellen ska vara tillgänglig med både framhjulsdrift och superhändig fyrhjulsdrift.

Bandet kommer också att presentera typ S-versionen med den överladdade 3,0 liters V-6-motorn under huven. Denna modell kommer att ha fyrhjulsdrift som standard. Turbo-6-motorn utvecklar 355 hästkrafter och 354 lb-ft vridmoment.

Acura MDX 2022: release, pris

Den omdesignade Acura MDX 2022 kommer att säljas i början av 2021. Prisklassen bör börja på cirka 47 000 euro.